17.10.2008. / 10:35

Autor: Katarina Zorić

Kofi Annan:

Obama bi bio fenomenalna promjena

Istaknuo j da bi pobjednik izbora trebalo izvući pouku iz posljednjih osam godina i da će to morati imati na pameti. "Živimo u svijetu međuovisnosti, na istom brodu i suočeni smo s tako velikim problemima da ih niti jedna zemlja, bez obzira koliko bila moćna ne može sama riješiti", zaključio je Annan

Bivši glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan smatra da bi pobjeda demokratskog kandidata Baracka Obame na američkim predsjedničkim izborima sljedećeg mjeseca bila "fenomenalna promjena" za Sjedinjene Države i svijet.

"To bi stvorilo novu dinamiku i nove odnose između Sjedinjenih Država i svijeta. Pobjednik izbora će morati biti spreman na partnerstvo s ostatkom svijeta", rekao je Annan novinarima u sklopu konferencije u Dublinu.

Istaknuo j da bi pobjednik izbora trebalo izvući pouku iz posljednjih osam godina i da će to morati imati na pameti. "Živimo u svijetu međuovisnosti, na istom brodu i suočeni smo s tako velikim problemima da ih niti jedna zemlja, bez obzira koliko bila moćna ne može sama riješiti", zaključio je Annan.

Kofi Annan, koji je bio čelnik UN-a od 1997. do 2006. ponekad je imao napete odnose s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom koji je stupio na vlast u siječnju 2001.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika