17.10.2008. / 19:42

Autor: Nina Tomljanović

Nova saznanja

Karadžićeva osobna iskaznica je bila krivotvorena

Istim vještačenjem je utvrđeno da otisak prsta na obrascu zahtjeva za izdavanjem osobne iskaznice na ime Dragana Dabića nije niti otisak stvarnog Dabića, niti Karadžića

Zahtjev za izdavanjem osobne iskaznice na ime Dragana Dabića, koju je koristio ratni zločinac i bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić bio je krivotvoren, utvrđeno je grafoskopskim vještačenjem.

Karadžić je te dokumente koristio do uhićenja 21. srpnja ove godine. Istim vještačenjem utvrđeno je da otisak prsta na obrascu  zahtjeva za izdavanjem osobne iskaznice na ime Dragana Dabića nije niti otisak stvarnog Dabića, niti Karadžića.

Stvarni Dragan Dabić je stanovnik Rume i podaci u njegovoj osobnoj iskaznici - matični i serijski broj iskaznice, kao i datum izdavanja, 20. travnja 1999. godine - identični su podacima u lažnoj osobnoj iskaznici koju je koristio Karadžić, a razlika je samo u fotografiji.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika