19.10.2008. / 15:35

Autor: Petra Horvat

Tvrtka 'Univerzal'

Ivan Čehok: 'Tražim detaljnu istragu požara'

Varaždinski gradonačelnik je obišao zgarište nakon čega je zaključio da je požar vjerojatno podmetnut, te je taražio detaljnu policijsku istragu

"Sumnjam da se požar dogodio slučajno", kazao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, nekoliko sati nakon izbojanja požara u krugu tvrtke za reciklažu ostataka i otpadaka "Univerzal". Čehok, koji je obilazio zgarište, kazao je kako je čudno da je požar buknuo istovremeno u dvije hale.

"To budi sumnju da se požar nije dogodio slučajno", kazao je i naglasio da kao graonačelnik, u ime Varaždina, traži da se provede detaljna policijska istraga u tom slučaju.

Suvlasnik "Univerzala" Marijan Kovačić novinarima je kazao da i on vjeruje da je požar podmetnut. Kazao je da je to treći požar unutar zadnjih godinu i pol, te da je sumnjivo da se svaki put dogodilo dok u tvrtci nije bilo radnika ni proizvodnje, a strojevi su bili isključeni.

"Iako ne mogu ni u koga uprijeti prstom, sumnjam da je požar podmetnut", kazao je Kovačić. Požar koji je buknuo jutros prije osam sati zahvatio je hale s tekstilom. Požar je lokaliziran za sat vremena, a u gašenju je sudjelovalo četrdesetak pripadnika varaždinske Javne vatrogasne postrojbe i članova gradskih DVD-a te sedam vatrogasnih vozila.

Medijska kuća "Business.hr" prije nekoliko je dana "Univerzalu" dodijelila priznanje kao drugoj najuspješnijoj tvrtci svjeverozapadne Hrvatske. 

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika