Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Riješite se svog tinejdžera u - Nebraski

Američka savezna država Nebraska nedavno je dobila novi zakon o napuštenoj djeci, prema kojem roditelji koji se ne mogu brinuti se o svojoj djeci mogu dijete ostaviti u bolnici, pa će se za njega pobrinuti država. Taj zakon postoji i u nekim drugim saveznim državama, a namijenjen je tinejdžericama koje zatrudne, a nemaju mogućnosti da se nakon poroda brinu za dijete.

No dok se u drugim saveznim država to odnosi samo na djecu u prvim mjesecima nakon rođenja, u Nebraski taj zakon vrijedi za djecu sve do 19 godina. Sad su taj zakon počeli iskorištavati i brojni roditelji znatno starije djece, s kojom više ne žele ili ne mogu izići na kraj, pa u bolnici ostavljaju i tinejdžere.

Djecu ne ostavljaju samo građani Nebraske, nego su zabilježeni slučajevi da djecu ostavljaju i roditelji iz raznih dijelova SAD-a, zbog čega se već razmišlja o promjeni zakona.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika