22.10.2008. / 13:13

 

Vlada protiv vladavine straha

Berlusconi najavio veliku ofenzivu protiv mafije

Novac za borbu protiv mafije nije problem, poručili su iz talijanske vlade, najavivši kako će u sklopu borbe protiv korupcije utrošiti 100 milijuna eura

Talijanski premijer Silvio Berlusconi najvio je kako će vlada na čeijem je čelu krenuti u veliku ofenzivu protiv organiziranog kriminala, odnosno mafije. Berlusconi je najavio kako će vlada izgraditi ' krajnje ambiciozan plan borbe protiv organiziranog zločina'. Želimo pobijediti mafiju do kraja mandata, poručio je rezolutno Berlusconi. Za glavne protagoniste, zadužene za oblikovanje plana, zaduženi su ministri unutarnjih poslova Roberto Maroni i obrane Ignazio La Russa, a na njemu će surađivati i ministar gospodarstva Giulio Tremonti.

Njemu je pak, kako je izjavio, Berlusconi poručio da se dobrano potrudi oko plana, ukoliko 'želi ući u povijest kao ministar unutarnjih poslova'. Glavni cilj novih zakonskih regulativa je borba protiv financijske umreženosti mafije, 'koja svoj novac pere legalnim poslovima i tako kontaminira cijeli gospodarski sustav.' "Moramo iskoristiti jaku popularnost koju prema anketama uživa naša vlada desnog centra kako bismo dosegnuli cilj koji nijedna vlada u svim ovim godinama nije ostvarila, a to je pobjeda nad mafijom", rekao je Berlusconi.

Novac za borbu protiv mafije nije problem, poručili su iz talijanske vlade, najavivši kako će u sklopu borbe protiv korupcije utrošiti 100 milijuna eura. Policija bi prema najavama trebala imati više ovlasti s financijskim interesima mafije. Do sada su mafijaškim šefovima u zatvorima bili dozvoljeni oveći ustupci te su praktično mogli nesmetano voditi 'posao' i iza rešetaka. Prema novim odredbama, kontakti mafijaša iz zatvorskih ćelija biti će svedeni na minimum. 

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika