23.10.2008. / 09:03

Autor: Nina Tomljanović

Ubojstvo Luke Ritza

DORH o pripremnom postupku

U pritvoru je zadržan jedini punoljetni osumnjičenik, dok se za četvoricu maloljetnika, od kojih se dvojica terete za smrtonosne ozljede, čeka odluka državnog odvjetništva

Četvorica maloljetnika, osumnjičenih za premlaćivanje i ubojstvo Luke Ritza čekaju odluku o sudskoj istrazi nakon što su jučer saslušani pred istražnim sucem.

U pritvoru je zadržan jedini punoljetni osumnjičenik, dok se za četvoricu maloljetnika, od kojih se dvojica terete za smrtonosne ozljede, čeka odluka državnog odvjetništva.

Zadržavanje najduže može trajati 24 sata, rekao je glasnogovornik Općinskog kaznenog suda Dražen Kevrić.

Prema priznanju osumnjičenika, Luku su pretukli jer im je bilo dosadno, a nakon što su shvatili što su učinili su se zakleli na šutnju.

Kaznu zatvora od 3 do 10 godina dobio bi punoljetni napadač da je zadao udarce od kojih je Luka preminuo. Maloljetnici će najvjerojatnije dobiti samo odgojne mjere.

Suzana Ritz: U ovom slučaju očekujem maksimalne kazneInformaciju o uhićenju osumnjičenika za brutalno premlaćivanje Luke Ritza 1. lipnja, Suzana i Reno Ritz primili su jučer oko 3 sata ujutro. Lukina majka kaže kako imena privedenih mladića nije željela čuti te da nakon razgovora s policijom više nije mogla zaspati.

Ono što od hrvatskog sudstva traži je, kaže, primjerenu kaznu kojom bi se osudilo njegovo ubojstvo. "Napadači su maloljetni, pa se spominju kazne od dvije, tri godine. U ovom slučaju očekujem presedan! Moraju im dati maksimalne kazne", rekla je za Večernji list Suzana Ritz.

Briga me ako je kriv nek' odsluži i 50 godina"Neka je stoput moj sin, briga me. Žao mi je Luke. Žao mi je tog dečka, samo to. Da nam se samo ispričati Lukinim roditeljima", rekao je otac punoljetnog mladića.

Majka tog istog mladića tvrdi kako je znala da se nešto s njim događa. "Posljednjih je mjeseci jako smršavio i stalno uzdisao. Vidjelo se da nešto skriva i da se s nečim bori. Sad znam. Obećao je dečkima da ih neće izdati. Zbog tog obećanja sad mu je uništen život", rekla je majka za Večernji list dodajući kako njezin sin Luku nije ni taknuo već se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika