06.11.2008. / 11:46

Autor: Petra Horvat

SAD

Web stranica Ku Klux Klana pala zbog preopterećenja

Bjelački ekstremist, pastor anglosaksonske protestantske crkve Thomas Robb tvrdi da pristalice njihove organizacije pristižu iz cijelog svijeta kako bi se obučili za rasni rat do kojeg će, tvrdi, zasigurno doći ukoliko Obama pobijedi

Službena stranica Ku Klux Klana, kkk.com, kolabirala je nakon što je za novog predsjednika SAD-a izabran Barack Hussein Obama, crnac s muslimanskim srednjim imenom. Pastor Thomas Robb, vođa bijelih anglosaksonskih protestanata, prije američkih predsjedničkih izbora je pozvao na rasni rat ukoliko pobijedi Barack Obama, te je na internetsku stranicu istaknuo poruku naslova "Ameriko, našu naciju je osudio Bog!".

"U tijeku je rat protiv bijelaca. Ali naš narod - moja bijela braćo i sestre - ostat će predan nenasilnom rješenju. To rješenje mora se sastojati od solidarnosti u bijelim zajednicama diljem svijeta. Mržnja za našu djecu i njihovu budućnost raste i buja iz dana u dan. Ostanite čvrsti u svojim uvjerenjima. Volite svoje naslijeđe i nastavite svjedočiti drugima da postoje bolji načini od ratom razdrtoga, nasilnoga, socijalističkog, novog svjetskog poretka. Taj put je kršćanski put - zakon i red - ljubav prema obitelji - ljubav prema naciji. Ovo su načela zapadne kršćanske civilizacije. U tijeku je rat za uništenje ovih stvari. Molite se da naš narod uvidi pogreške u svojim postupcima i vrati osjećaj odanosti. Pokajte Ameriku! Budite vjerni svojoj braći u vjeri", poručio je pastor Robb 'vjernicima'.

Isti je pastor za britanski Sun prije dva dana izjavio da nipošto ne želi da KKK-ovci ubiju Baracka Obamu, jer bi od njega mogli napraviti novog mučenika, poput Martina Luthera Kinga. Kazao je i da pristalice njihove organizacije pristižu iz cijelog svijeta kako bi se obučili za rasni rat do kojeg će, ustvrdio je Robb, zasigurno dići ukoliko Obama pobijedi.

Iako svoje pristaše uvjerava da nemaju razloga za zabrinutost, Obama je još od svibnja 2007. pod teškim osiguranjem. Dok je držao svoj pobjednički govor, Obama je bio zaštićen staklom neprobojnim za metke - pleksiglasom, a početkom godine je i sam progovorio o "sigurnosnoj čahuri" u kojoj živi. "Imam najbolje osiguranje na svijetu. Prestanite se brinuti", poručio je svojim pristašama, unatoč tome da sigurnosne služe strahuju za njegov život, zbog mogućnosti da bjelački ekstremisti možda planiraju njegovo ubojstvo.

Već su prošlog tjedna uhićeni bjelački ekstremisti Daniel Cowart (20) i Paul Schlesselman, koji su planirali ubojstvo demokratskog predsjedničkog kandidata.

"Pretpostavljam da su se, zbog Obame, agenti sigurnosnih službi već infiltrirali u rasističke organizacije", kazao je Fred Burton, sigurnosni stručnjak.

Alnett Wooten, 86-godišnja crnkinja je kazala kako smatra da je Obamin život sad u Božjim rukama. "Samo se nadam da će ga On zaštititi", kazala je i istaknula da se nije mislila da će poživjeti dovoljno dugo da glasa za crnog kandidata.

Pastor Robb smatra da bi izbor Obame za predsjednika mogao probuditi bijelce u SAD-u.

U atentatima su ubijena četiri, a ranjena dva američka predsjednika. Također, ubijen je i istaknuti borac za ljudska prava Martin Luther King Jr., Malcolm X i Medgar Evers.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika