09.11.2008. / 13:13

Autor: Petra Horvat

Karlovac

HDZ osudio svoju mladež zbog veličanja ustaštva

'Unutar stranke ćemo poduzeti primjerene sankcije', kazao je predsjednik karlovačke Gradske organizacije HDZ-a

"Osuđujem stranačko divljanje, kao i veličanje ustaštva, do kojeg je došlo u petak navečer u karlovačkom kafiću River pub", kazao je predsjednik karlovačke Gradske organizacije HDZ-a Damir Jelić.

U spomenutom je klubu došlo do izgreda kada je dvadesetak pijanih članova Mladeži HDZ-a skoro dva sata divljalo, vrijeđalo goste, lomilo čaše i ostali inventar i uzvikivalo "Ajmo ustaše".

Vlasnik kafića i konobari kazali su da je skupinu predvodio 24-godišnji Danijel Trupković, najmlađi gradski vijećnik HDZ-a, te Željko Gorušić, sin državnog tajnika u MORH-u.

Jelić je kazao da nije upoznat sa činjenicama o spomenutom događaju, no napomenuo je da, ukoliko je došlo do veličanja ustaštva, taj čin oštro osuđuje i ograđuje se od njega. "Unutar stranke ćemo poduzeti primjerene sankcije", kazao je Jelić.

Predsjedništvo karlovačke Mladeži HDZ-a neodređeno se ogradilo od izgreda "koji uključuje bilo kakvo veličanje ustaštva i ustašku ikonografiju". Također, najavili su kako će sankcionirati neprimjereno ponašanje jednog člana Mladeži HDZ-a, no nije navedeno o kakvim je sankcijama riječ

Povodom incidenta Mladeži HDZ-a oglasila se i zamjenica predsjednika HDZ-a i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je kazala da će izgrednici, ukoliko su napisi o nepriličnom ponašanju točni, biti izbačeni iz stranke.

Kazala je kako očekuju izvješće karlovačke organizacije HDZ-a, te da će ga sutra razmotriti na Predsjedništvu stranke.
"Nećemo tolerirati ni nasilje, ni bilo kakvo koketiranje s ustaštvom ili veličanje ustaštva, jer demokratska Hrvatska nije nastala na temeljima propale, izdajničke ustaške ideologije, već u svojim temeljima ima antifašizam i pobjedu u Domovinskom ratu", kazala je Jadranka Kosor.

Vlasnik karlovačkog River puba Željko Godač tvrdi da je skupina članova Mladeži HDZ-a u noći s petka na subotu razbijala po njegovom lokalu, te da su se razbježali prije intervencije policije koju je pozvao.

"Kad smo ih pokušali smiriti jedan je u jednom trenutku s uzdignutom desnicom rukom vikao 'Ajmo ustaše', a ostali su prijetili utjecajnim ocem jednog od njih", kazao je Godač.

Policija je potvrdila da je primila poziva iz spomenutog lokala u Preradovićevoj ulici u Karlovcu, no u lokalu nikoga nisu zatekli kada su došli na intervenciju.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika