18.11.2008. / 14:41

 

Ratni zločin

Predao se Josip Bikić, osuđen u slučaju Lora

Optužnica ih je teretila da su 1992. godine u Vojno -istražnom centru Lora u Splitu držali bez likakvog pravnog osnova veći broj zatočenih civilnih osoba, uglavnom srpske nacionalnosti, zbog sumnje da su sudjelovali u neprijateljskim djelovanjima protiv Hrvatske

Josip Bikić, osuđenik u slučaju Lora, koji je pravomoćno osuđen na 6 godina zatvorske kazne zbog ratnog zločina nad civilima, predao se jutros tri godine bijega u prisustvu svog odvjetnika.

U postupku koje je trajao od 20. rujna 2005. do 2. ožujka 2006. godine, Županijski sud u Splitu dosudio je Tomislavu Duiću i Tonču Vrkiću kaznu od po osam godina zatvora, Davoru Baniću sedam, a Miljenku Bajiću, Josipu Bikiću, Emiliu Bunguru, Anti Gudiću i Anđelku Botiću po šest godina zatvora.

Njihove žalbe odbijene su na sjednici 6. veljače kao neosnovane i Vrhovni sud je potvrdio presudu splitskog suda iz ožujka 2006. godine. Vrhovni sud je odbacio i žalbu Anite Bikić, supruge optuženog Josipa Bikića, proglasivši je nepravodobnom.

Optužnica ih je teretila da su 1992. godine u Vojno -istražnom centru Lora u Splitu držali bez likakvog pravnog osnova veći broj zatočenih civilnih osoba, uglavnom srpske nacionalnosti, zbog sumnje da su sudjelovali u neprijateljskim djelovanjima protiv RH. Tamo su ih prema optužnici teško zlostavljali, a ubijeni su Gojko Bulović i Nenad Knežević.

Vezane vijesti

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

Državno odvjetništvo RH u povodu brojnih upita i tvrdnji kako se u svezi ratnih zločina u splitskoj vojarni "Lori" ništa ne poduzima, još jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika