19.11.2008. / 14:36

Autor: Katarina Zorić

Reakcija na najavu iz Srbije

Mesić: Protutužba Srbije ne može uspjeti

"Oluja je bila legitimna akcija. Jedina mogućnost da ta područja dođu pod ustavnopravni sustav Hrvatske bila je vojna akcija. Protutužba ne može uspjeti", rekao je Mesić

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u razgovoru za HTV da srbijanska protutužba na Međunarodnom sudu pravde ne može uspjeti.

"Oluja je bila legitimna akcija. Jedina mogućnost da ta područja dođu pod ustavnopravni sustav Hrvatske bila je vojna akcija. Protutužba ne može uspjeti", rekao je Mesić odgovarajući na pitanje o najavi srbijanskog ministra vanjskih poslova da će Srbija tužiti Hrvatsku za genoscid u Oluji.

 "Slažemo se da treba kazniti sve koje su počinili ratni zločin. Hrvatska je u tom smislu učinila sve što se od nje očekivalo i tražilo. Hrvatska vojska nije počinila genocid, hrvatska vojska nije ušla u Srbiju, nije razarala sela u Srbiji, logori za građane Srbije nisu bili u Hrvatskoj, dok su u Srbiji postojali logori za Hrvate", ustvrdio je predsjednik.

 

 

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika