20.11.2008. / 15:57

Autor: Katarina Zorić

Protutužba Srbije

Sanader: Hrvatska se ne mora bojati

Nemamo se što bojati protutužbe, kaže Sanader, jer se rat nije vodio u Srbiji nego u Hrvatskoj. "Nisu hrvatski vojnici išli u Srbiju, nego su srpski vojnici dolazili u Hrvatsku. Nije razoren Novi Sad nego Vukovar", istaknuo je Sanader

Hrvatska se nema razloga bojati najavljene protutužbe Srbije na hrvatsku tužbu za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, izjavio je danas u Zagrebu premijer Ivo Sanader.

Nemamo se što bojati protutužbe, kaže Sanader, jer se rat nije vodio u Srbiji nego u Hrvatskoj. "Nisu hrvatski vojnici išli u Srbiju, nego su srpski vojnici dolazili u Hrvatsku. Nije razoren Novi Sad nego Vukovar", istaknuo je Sanader.

Hrvatski premijer smatra kako bi bilo dobro da se Srbija suoči s prošlošću za koju, kako kaže, nije odgovorna sadašnja Vlada, nego Miloševićeva velikosrpska politika. "Sada govoriti o tome pa ići u Drugi svjetski rat, to je smiješno", kazao je Sanader.

Predstavnici Srbije, nakon što se ICJ proglasio nadležnim za tužbu najavili su mogućnost podnošenja protutužbe koja bi polazila od "kontinuiteta genocida" iz Drugog svjetskog rata.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika