20.11.2008. / 18:27

Autor: Katarina Zorić

Službena odluka srbijanske Vlade

Srbija podnosi protutužbu

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao u razgovoru za Politiku komentirao je rekacije pristigle iz EU koja inzistira na dobrosusjedskim odnosima kao preduvjetu za približavanje Uniji. Rekao je kako misli da su predstavnici međunarodne zajednice očekivali takvu odluku. "Srbija nije željela da se to dogodi", rekao je Jeremič, dodajući kako je ona željela da se prevladaju sukobi iz prošlosti, ali nije imala izbora

Srbijanska Vlada danas je i službeno odlučila protiv Hrvatske podnijeti protutužbu za genocid Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

"Vlada Srbije danas je donela Zaključak o potrebi poduzimanja mjera za podnošenje protutužbe u sporu sa Hrvatskom za genocid pred Međunarodnim sudom pravde te formiranju pravnog tima radi utvrđivanja pune istine o sukobu i zločinima počinjenim na teritoriju Hrvatske", javlja srbijanska agencija Tanjug.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić u razgovoru za Politiku komentirao je rekacije pristigle iz EU koja inzistira na dobrosusjedskim odnosima kao preduvjetu za približavanje Uniji. Rekao je kako misli  da su predstavnici međunarodne zajednice očekivali takvu odluku. "Srbija nije željela da se to dogodi", rekao je Jeremič, dodajući kako je ona željela da se prevladaju sukobi iz prošlosti, ali nije imala izbora.

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da se Hrvatska nema razloga bojati protutužbe Srbije jer se rat nije vodio u Srbiji nego u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika