28.11.2008. / 14:15

Autor: Petra Horvat

Miran prosvjed u Zagrebu

Branitelji: 'Mesiću čuvaj svoje novce, sami ćemo ispraćati dragovoljce'

'Zašto nema novca za našu djecu?', upitala je Ljubica Držaljević, koja još uvjek traži svog sina Davora, vukovarskog branitelja

Na zagrebačkom Trgu hrvatskih velikana održan je miran prosvjed Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih koji su pozvali predsjednika Stjepana Mesića da se ispriča svim braniteljima i njihovim obiteljima zbog njegove izjave o uštedi na pokopima branitelja.

50-ak članova udruge okupilo se kod Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s parolama 'Zapamtite Vukovar' i 'Mesiću čuvaj svoje novce, sami ćemo ispraćati dragovoljce'. Istaknuli su i stav da u Hrvatskoj nema 'lažnih branitelja'.

Predsjednica udruge Slavica Hruškar pozvala je Mesića da se ispriča i zajedno sa Vjekoslavom Magašem iz Zbora braniteljskih udruga najavila je inicijativni sastanak za 6. prosinca u prostorijama Zbora na kojem očekuju predstavnike svih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

"Pozivam sve hrvatske branitelje na zajedništvo kao i 1991. godine", kazala je i naglasila da neće dozvoliti da se pljuje po Domovinskom ratu.

Članica 'Vukovarskih majki' Barica Spudić smatra kako bi svima na vlasti bilo bolje da grade Hrvatsku onako kako su to željeli njihovi sinovi: u miru, blagoslovu i zadovoljstvu. Još jedna članica 'Vukovarskih majki' Ljubica Držaljević koja još uvjek traži svom 18-godišnjeg sina Davora iz Vukovara smatra da nadležni nisu dosad poduzeli sve kako bi pronašli nestale i poginule branitelje. "Zašto nema novca za našu djecu?", upitala je.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika