29.11.2008. / 13:13

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Karamarko: 'Neka se Milovanović prijavi policiji kako bi dokazao svoju nevinost'

Ministar je rekao kako nema sumnje da je Milovanović počinitelj, te rekao kako na to upučuju brojni dokazi i argumenti do kojih je došla hrvatska policija

Tomislav Karamarko, hrvatski ministar unutarnjih poslova danas je u razgovoru za Dnevni Avaz ponovio kako je Željko Milovanović glavni osumnjičeni za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, te kako mnogobrojni dokazi i argumenti otklanjaju bilo kakvu sumnju u to da on nije počinitelj.

Ministar je prokomentirao i navode iz pisma koje je Milovanović uputio medijima, u kojem tvrdi da na dan napada nije bio u Zagrebu. "Prijavi se prvoj nadležnoj policijskoj stanici i dokaži svoju nevinost", poručio je Karamarko Milovanoviću.

Izrazio je i uvjerenje da se bjegunac skriva negdje u BiH i napomenuo kako vjeruje u profesionalnost bosansko-hercegovačke policije. "Znamo da su sposobni locirati ga i naći. Očekujemo da će se Milovanoviću uskoro suditi u BiH", istaknuo je Karamarko.

Stav je ministra da je mafija na balkanu vrlo povezana, te da se može pobijediti jedino koordiniranom suradnjom policija iz zemalja regije. "Balkanska mafija je zajednički organizam. Dojam je da je mafija bolje organizirana. Međutim, u trenutku kada država odluči pokazati zube, i ako to učini nekoliko država sa svojim sigurnosnim strukturama, onda sam definitivno optimist da mafija gubi, uvjetno rečeno, rat", rekao je ministar.

Karamarko je rekao da je neformalni sastanak ministara sigurnosti i unutrašnjih poslova u regiji na kojem će danas prisustvovati, dodatan korak prema ostvarenju cilja podizanja suradnje sigurnosnih struktura u regiji.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika