01.12.2008. / 17:09

Autor: Petra Horvat

Afera Facebook

Faber: 'Klečak policiju izvrgava javnom linču'

Ravnatelj policije optužuje Klečka da svojim izjavama politizira rad policije

Vladimir Faber, Ravnatelj policije, izjavio je da postupanje prema Nikši Klečku nije bilo motivirano njegovim stranačkim angažmanom već isključivo zbog spornog sadržaja, te da njegove izjave, kao i izjave drugih osoba smatra pokušajem politizacije rada policije.

"Klečak je time cijelu policiju izvrgnuo lažima i javnom linču", naglasio je Faber. Podsjetio je kako je sam Klečak kazao da nema primjedbi na rad policijskih službenika tijekom obrade koja je nad njim provedena.

"Ističemo kako Klečak tijekom postupanja policijskih službenika nije imao primjedbi na njihov rad, te kako je nakon toga netočno i zlonamjerno obavijestio javnost", rekao je Faber.

Klečkove navode da je policiji nalog za pretres stana i laptopa stigao iz Zagreba, te da se prema njemu tako postupa jer je prijetnja Ivi Sanaderu, Faber je demantirao.

"Pretraga stana radi prikupljanja dokaza izvršena je temeljem zakona o prekršajima, a ne temeljem kaznenih odredbi kojima se zabranjuje veličanje fašističkih simbola", izjavio je.

Faber je na kraju zaključio da tijekom provođenja pretrage nisu pronađeni dokazi o tome da je Klečak inkriminirani sadržaj učinio dostupnim javnosti.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika