03.12.2008. / 09:48

Autor: Katarina Zorić

Facebook izvan kontrole

Kći predsjednika sinjskog HDZ-a osnovala grupu protiv Sanadera?

Predsjednik sinjskog HDZ-a Stipe Jukić smatra da su u pitanju izmišljotine te da je riječ o podmetanju njemu s obzirom na to da se bliže lokalni izbori. Odbacio je nagađanja da je bilo poziva iz središnjice HDZ-a iz Zagreba da se stopira Facebook grupa

Kći predsjednika sinjskog HDZ-a i predsjednika Viteškog alkarskog društva Stipe Jukića, osnovala je facebook grupu "Kladim se da ću naći 5000 ljudi koji ne vole Sanadera", piše Jutarnji list.

 Grupa je navodno pokrenuta kao odgovor na uhićenje predsjednika Foruma mladih SDP-a Dubrovnika Nikše Klečaka i u njoj je zasad učlanjeno 126 članova. U opisu grupe stoji "ali bi je trebalo napuniti s barem 50.000 ljudi" i "no more police state", odnosno 'nećemo više policijsku državu'. U nedavnim novostima grupe predloženo je da " svaki član grupe napravi svoju grupu istog imena, pa neka nas sve privedu ako mogu!!!".

Kako piše list, osnivanje ove grupe komentirano je na Forumu grada Sinja gdje su članovi Foruma, među ostalim, napisali: "očito je S. J. dobar roditelj koji potiče svoju dicu da stvaraju vlastito mišljenje. Pohvalno. Tribalo bi biti normalno i uobičajeno, ali nažalost eto nije".

Predsjednik sinjskog HDZ-a Stipe Jukić smatra da su u pitanju izmišljotine te da je riječ o podmetanju njemu s obzirom na to da se bliže lokalni izbori. Odbacio je nagađanja da je bilo poziva iz središnjice HDZ-a iz Zagreba da se stopira Facebook grupa.

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun kaže da nije upućen u slučaj pa ga nije htio ni komentirati. "Internet je slobodan medij, doduše ponekad ima nekih stvari koje i nisu baš najpoželjnije, no svatko ima pravo na svoj stav i način izražavanja, pa makar to nekada bilo i suprotno nekakvim dobrim običajima i načinima komunikacije. Vlada RH nije raspravljala o tom slučaju niti smo na ikoga vršili pritisak, a ja mogu dodati da zasigurno ima puno igrača koji u ovom trenutku žele destabilizirati Vladu i služe se svakakvim načinima", rekao je Mehun.

Na internetskom forumu grada Sinja, nakon što se doznalo da će ova vijest izići u medije, došlo je navodno do masovne prepiske i brisanja te uklanjanja profila s interneta.

Novinar Juatrnjeg lista, autor teksta, napomenuo je kako je i sam imao nekoliko telefonskih poziva i razgovora te pokušaja blagog pritiska da se, ili ne objavi tekst, ili da se cijela stvar ublaži.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika