04.12.2008. / 18:05

Autor: Katarina Zorić

Zadarska policija

Policija oštro zanijekala privođenje koordinatorice za prosvjed

Zamjenik načelnika PU-a Ivan Gambiraža istaknuo je da im nije cilj polemizirati s koordinatoricom za pripremu mirnog prosvjeda u Zadru, nego još jednom istaknuti da ona nije privedena u policiju

Čelnici zadarske Policijske uprave danas su na izvanrednoj konferenciji za novinare oštro odbacili ponovljene tvrdnje zadarske koordinatorice za prosvjed internetske zajednice Facebook Ivane Loko da je bila prije dva dana privedena u policiju.

Zamjenik načelnika PU-a Ivan Gambiraža istaknuo je da im nije cilj polemizirati s koordinatoricom za pripremu mirnog prosvjeda u Zadru, nego još jednom istaknuti da ona nije privedena u policiju.

Na konferenciji za novinare bili su policijski službenik, kojemu se koordinatorica Ivana Loko na Narodnom trgu u Zadru obratila, i pomoćnik načelnika Prve policijske postaje Miki Zrilić koji je s njom obavio razgovor.

Policijski službenik Ivan Vidajić rekao je da mu se na Narodnom trgu obratila jedna osoba s primjedbom da policija uklanja plakate za prosvjed. "Ja sam joj rekao da policija to ne radi niti je njezin posao, nakon čega je ona zatražila razgovor kod nadležnog u policijskoj postaji. Uputio sam je u prostorije policijske postaje", rekao je Vidajić.

Pomoćnik načelnika Prve policijske postaje u Zadru  Miki Zrilić rekao je da je s koordinatoricom Loko razgovarao desetak minuta, da je to bio neslužbeni razgovor. "Budući da je istaknula kako prvi put obnaša dužnost koordinatorice, obavijestio sam je koje su njezine dužnosti glede prosvjeda, a koje su dužnosti policije. Nakon toga je napustila prostorije policijske postaje", rekao je Zrilić.

Na konferenciji za novinare još je jednom rečeno da nije bilo nikakva privođenja i da je koordinatorica Loko bila ta koja se obratila policiji, a ne obratno te da se policija nema zbog čega ikomu ispričavati.

Više portala danas je objavilo snimljenu audioizjavu aktivistice Ivane Loko, u kojoj demantira policijske tvrdnje. Tvrdi kako nije istina da je dragovoljno došla u postaju, nego da je privedena. "Faber bezočno laže ili mu se serviraju ušminkana izvješća. Ja nemam razloga lagati, a ima li on?", pita se u izjavi Ivana Loko.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika