10.12.2008. / 12:09

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Maestro

USKOK-ov pouzdanik promjenio iskaz

"Petlevski od mene ništa nije tražio, niti mi je rekao da mu nešto trebam dati. Na njegovom stolu bilo je mnogo papira s upisanim raznim ciframa", rekao je danas Mošnogorski

Mihail Mošnogorski ,USKOK-ov pouzdanik u slučaju Maestro, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu promijenio iskaz iz istrage u kojem je tvrdio da ga je bivši šef sektora za nekretnine Hrvatskog fonda za privatizaciju Igor Petlevski tražio 350.000 eura mita.

U iskazu pred istražnim sucem Mošnogorski je kazao da je Petlevski na sastanku na kojem je u ime ruskih investitora pokušavao dogovoriti izgradnju apartmana na zemljištu bivše ciglane u Ninu na papiriću napisao cifru od 350.000 eura koje je Mošnogorski shvatio kao traženje mita. "Petlevski od mene ništa nije tražio, niti mi je rekao da mu nešto trebam dati. Na njegovom stolu bilo je mnogo papira s upisanim raznim ciframa", rekao je danas Mošnogorski.

Pojasnivši kako je u tom trenutku mislio da je iznos napisao za njega, rekao je da nakon dužeg razmišljanja u to više nije siguran. "Tada sam bio siguran i sve sam u tom smislu ispričao USKOK-u i istražnom sucu. No, sada vidim da je nekoga vrlo lako optužiti", rekao je USKOK-ov pouzdanik.

Na pitanje sutkinje Ivane Kršul zbog čega je iznos napisan na papiriću Petlevskom spomenuo i na drugom sastanku kada je, u dogovoru s USKOK-om bio ozvučen, Mošnogorski je rekao da se ne sjeća točno u kojem je kontekstu to spomenuo i što mu je Petlevski odgovorio. "Vjerojatno me i to što se kasnije nisam mogao sjetiti natjeralo na razmišljanje", dodao je pouzdanik.

Bivše potpredsjednike HFP-a Josipa Matanovića i Roberta Pešu te još šestero suoptuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.Uz dvojicu bivših potpredsjednika Fonda i Petlevskog optuženi su odvjetnica Asja Piplović, njen suradnik Mladen Jandričeka, viši savjetnik u službi prodaje nekretnina HFP-a Darko Mrkonjić, osječki poduzetnik i profesor tamošenjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić te odvjetnik Juraj Parazajder.

Vezane vijesti

Polančec svjedočio o Dalmacijavinu - 'Ništa se nije moglo privatizirati bez...

Polančec svjedočio o Dalmacijavinu - 'Ništa se nije moglo privatizirati bez Sanadera'

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je svjedočeći na ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" da optuženi bivši potpredsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika