17.12.2008. / 16:31

Autor: Ivana Matić

Danijela ispala iz Plesa sa zvijezdama

Iako ju je većina javnosti doživljavala kao favoritkinju ovogodišnjeg "Plesa sa zvijezdama", televizijska voditeljica ove je subote, unatoč najvećem broju bodova od strane žirija, ispala iz daljnjeg natjecanja; u intervjuu za Extru kaže kako joj je bilo teško vježbati tri sata dnevno za potrebe HTV-ova showa, otkriva kako joj je biti samohrana majka te priznaje da je nedavno ponovno počela primjećivati muškarce

Televizijska voditeljica Daniela Trbović, koja od 2004. godine vodi emisiju "Najslabija karika", jedna je od favoritkinja ovogodišnjeg plesnog showa HTV-a "Ples sa zvijezdama", u kojoj joj je partner Nicolas Quesnoit. Nedavno je izdavačka kuća Profil izdala i njezinu knjigu "Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica...", koja je zapravo zbirka kolumni koje Daniela Trbović piše za dnevne novine Novi list. Pričajući o knjizi, odnosno o svojim kolumnama, Daniela kaže kako u njima isprepleće zbivanja iz svog privatnog života s komentarima događaja iz hrvatskog javnog života, a za Extru je priznala kako je nedavno počela ponovno primjećivati muškarce.

EXTRA: Nekoć ste se aktivno bavili plesom, što se baš često ne spominje u vašoj biografiji.

- Da, ali ne plesom ovoga sportskog tipa. Cijelo djetinjstvo sam plesala balet. U jednoj fazi života bila sam u podmlatku Studija za suvremeni ples. Od tada je prošlo gotovo četvrt stoljeća. No, to su stvari koje mi puno koriste u ovim latino-američkim i klasičnim plesovima. Iako je riječ o sasvim drugoj vrsti plesa, umjetnosti i tehnika.

EXTRA: Jeste li kao balerina nastupali u nekim ozbiljnim predstavama?

- U Karlovcu smo mi djevojčice imale godišnje produkcije i sudjelovale u predstavama dramskog i baletnog studija. Obvezni su bili nastupi za Novu godinu. To mi je ostalo u super sjećanju. Radili smo tom prilikom predstave koje su gledale sve škole i naši vršnjaci iz cijele Karlovačke županije. To je bilo kao na Broadwayu. Nastupali smo svaki dan. Taj period mi je krasan dio djetinjstva, uz karlovačko kazalište Zorin dom i gospođu Branku Podvorac, našu baletnu pedagoginju. Ansamblu Studija za suvremeni ples pridružila sam se za vrijeme studija medicine u Zagrebu, kako bih održavala neku kondiciju i zato što volim ples. Život me kasnije odveo u nekom drugom smjeru, ali sam dvije sezone nastupala kao dio ansambla u nekim predstavama kazališta Komedija.

EXTRA: Jeste li se razveselili ponudi svoje matične kuće HTV kad su vam ponudili nastup u showu?

- Činilo mi se prije nemogućim zbog drugih obveza, ali ove godine sam se stvarno tome razveselila. Bio je i krajnji čas s obzirom na to da mi vrijeme istječe iz godine u godinu. Dugo radim "Najslabiju kariku" i paše mi da sam se okušala u nečem drugom.

EXTRA: Tri sata dnevno vježbate. Kako izdržite taj tempo?

- Trudim se. Dva sata bez problema izdržim, ali nakon toga mi već koncentracija počinje popuštati.

EXTRA: Vaš plesni partner Nicolas Quesnoit rekao je da ga podsjećate na njegovu suprugu. Po čemu to?

- Upoznala sam Kseniju i ona je jako fina mlada djevojka. Ima svoje mišljenje i brani svoje stavove, zna upotrebljavati jezik. Ne samo u francuskom poljupcu, već i u svakodnevnim situacijama. Valjda ga je to asociralo. Mene poznaje po ulozi u "Najslabijoj karici" pa je po tome povukao sličnost sa suprugom. Nisam htjela reći da mu je žena "alapača". To ne dolazi u obzir.

EXTRA: Kakav je Nicolas kao plesni partner?

- Kad sam prijašnje epizode znala gledati na televiziji, cijeli show je izgledao divno i krasno. Svi su dotjerani, sve se sjaji i blješti. Natjecatelji klize po plesnom podiju. Iz tog razloga sam i ja poželjela biti ove godine jedan od sudionika. Dok nisam počela vježbati, sve se činilo idilično. Ali nije baš tako jednostavno. Nik je sjajan pedagog. Nema mu ravnoga na ovim prostorima u sportskom plesu. Mnogi su dobri plesači, ali loši pedagozi. On je dva-u-jednom sigurno. Nema među nama povišenih tonova. Ako nešto ne znam, ponovit će sto puta ako treba i idemo dalje. Ispravljamo pogreške bez ikakvih tenzija i drama. Još se nismo počupali. Ja sam vrijedna učenica, ne pada mi na pamet nešto opstruirati i suprotstavljati se. On je šef na tome području.

EXTRA: Prijašnji parovi spominjali su kemiju kao presudnu za plesni par. Mislite li i vi to?

- Ne znam kakva je to kemija. Ja sam inače imala peticu iz kemije. Mislim da je nužna za partnera s kojim ćete poslije završiti u krevetu. Za ples je bitno da imate malo dara i talenta, da puno radite i imate sjajnog učitelja. Ja to sve imam. Uvažavam ga i poštujem i odani smo jedno drugome. Mislim da kemija u smislu seksualne privlačnosti ne treba postojati. Ako ćemo plesati argentinski tango, onda ćemo to glumiti, jer je to strastveni ples. Ako se glumci valjaju po krevetima, ne znači da osjećaju neku turbo kemiju.

EXTRA: Vjerujete li u kemiju u privatnom životu?

- A što mi još drugo preostaje u životu nego vjerovati u malo kemije, ali ne na plesnom podiju. Nema još kemičara i fizičara u mome životu, ali počela sam razmišljati o njima. To je već veliki preokret i znači da sam spremna. Kad sad zatalasam na podiju s nogama i bokovima, mislim da će se nešto apsolutno dogoditi.

EXTRA: Već se tjednima javno govori o vašim dobrim nogama. Godi li vam to?

- Svojim nogama se probijam kroz život prema naprijed. Zbog oskudnih krpica u plesu, one su nakon planetarne popularnosti postale nacionalno blago i došle do izražaja. Nikad ih nisam isticala jer više volim sebe od svojih nogu. I dalje hodam u trapericama i niskim petama.

EXTRA: Rekli ste da prije snimanja emisije morate 9-godišnjem sinu Lovri skuhati ručak. Koliko vam je teško biti samohrana majka?

- Danas uopće nije lako biti zaposlena žena u bilo kojem kontekstu. Makar mislim da je najgore biti kućanica; jer kad ste zaposleni, maknete se malo od kućanskih obveza. Svi koji rade imaju obitelj i dijete, znaju kolika je to jurnjava i svakodnevni stres. Kad si još sam, moraš sve to bez logistike, još je teže.

EXTRA: Koliko je Lovrin otac angažiran u odgoju?

- Pomogne Šime kad god to može i kad je neka panika. Lovro je dosta samostalan. Pomaže mi i jedna gospođa kad treba i za sada sve to dobro funkcionira. Sad kad vikendima plešem, spašava nas baka.

EXTRA: Kakvi ste kao majka?

- Trudim se biti majka. Dobra majka. Često mi ne uspijeva. Jednom mi je Lovro rekao da sam ja imala sreće sa svojim roditeljima. To je bila prava uvreda. Ja sam malo starija majka pa si mogu dopustiti malo više nervoze nego mlađahnije mame. Lovro i ja imamo lijep odnos i dobri smo si.

EXTRA: U proljeće 2004. godine krenuli ste s "Najslabijom karikom". Jeste li se zasitili, ako ništa drugo, pojavljivanja u crnome?

- Sad se već zezamo da radim u sivom, a ne u crnom. Nakon toliko vremena i kemijskih čišćenja odjeća je posivila. Nije mi dosadilo i svaki put to naglašavam. Imam sjajnu ekipu i privilegija je raditi s tako dobrim ljudima. Odlično se zabavljamo. Mogla bih biti voditeljica do penzije. Ali da mi ipak povećavaju plaću.

EXTRA: Mislite li da ćete doći do finala?

- Moramo biti dosljedni. Prva emisija nas je stavila u neke kontekste. Lijepo je plesati. Ja sam štreberski tip i perfekcionist, previše se opterećujem. Trebala bih više uživati jer to je zabava. Ali jako puno toga u kratkom vremenu treba naučiti i svladati, tako da neki određeni pritisak postoji. Ovisi o pristupu.

EXTRA: Hoćete li se i nakon završetka showa nastaviti baviti plesom?

- Sad kada sam uhvatila neke osnove, sigurno to neću zapustiti i iskoristit ću to znanje, pa da na sljedećoj svadbi zabljesnem.

Vezane vijesti

Tatjana Jurić uganula nogu

Tatjana Jurić uganula nogu

Do emisije u subotu preostalo tek nešto više od jednog dana i parovi koriste posljednje sate kako bi što bolje uvježbali svoje nastupe, a dodatan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika