20.12.2008. / 18:30

Autor: Robert Rudić

Toyota će prva predstaviti svoj novi bolid

Siječanjsko predstavljanje bolida predvodit će momčad Toyote koja će svoj novi bolid predstaviti 15. siječnja sljedeće godine, dok su momčadi Renaulta i Williamsa odabrale isti dan i isto mjesto na kojem će predstaviti svoje bolide

Momčad Toyote prošlu je sezonu Formule 1 završila na petom mjestu u poretku konstruktoraMomčad Toyote prošlu je sezonu Formule 1 završila na petom mjestu u poretku konstruktoraToyota će biti prva momčad koja će svoj novi bolid TF109 predstaviti 15. siječnja 2009. godine, no lokacija je za sada nepoznata. Do kraja mjeseca ona će biti objavljena na njihovoj službenoj internet stranici.
McLaren Mercedes rezervirao je 16. siječanj kada će svoj novi bolid MP4-24 prikazati u svojoj bazi u Wokingu, dok će Renault i Williams svoje bolide, R29 i FW31, predstaviti istoga dana i na istome mjestu, u novome Algarve Motor Parku na jugu Portugala 19. siječnja. To je vrlo zanimljivo jer su ove dvije momčadi tijekom povijesti Formule 1 oduvijek surađivale, a do 1998. godine ove su sada dvije momčadi činile jednu. Momčad Williams-Renaulta bila je vrlo uspiješna te je osvajala naslov prvaka među konstruktorima 1992., 1993., 1994., 1996. i 1997. godine.
Svoj će bolid, 20. siječnja, zadnji od navedenih predstaviti močad BMW-a. Njihov će bolid F1.09 biti predstavljen na španjolskoj stazi u Jerezu.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika