22.12.2008. / 22:04

 

Karamarko: Na dobrom smo tragu u rješavanju ubojstva Ivane Hodak

Do sada su u kontekstu prejudiciranja epiloga istrage ubojstva Ivane Hodak, čelnici resornog Ministarstva u izjavama za javnost bili prilično suzdržani, ne želeći prejudicirati smjer, ali i epilog same istrage. No, ministar Karamarko, to je u današnjem intervjuu za Hrvatski radio decidirano ustvrdio

Ministar unutarnjih poslova Tomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav KaramarkoDa se policija uvelike približila rješavanju ubojstva Ivane Hodak, što bi značilo uhićenje neposrednih počinitelja, posrednika, ali i naručitelja, potvrdio je danas ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Do sada su, naime, u ovom kontekstu čelnici resornog Ministarstva u izjavama za javnost bili prilično suzdržani, ne želeći prejudicirati smjer, ali i epilog same istrage. No, ministar Karamarko, to je u današnjem intervjuu za Hrvatski radio decidirano ustvrdio. "Na dobrom smo tragu u rješavanju ubojstva Ivane Hodak", kazao je Karamarko, rezimirajući pritom u nekoliko rečenica efikasnost koja je 'vidljiva od njegovog dolaska na čelnu poziciju MUP-a, ali i imenovanja Vladimira Fabera kao ravnatelja policije'.

"Policija je dva mjeseca nakon mojeg dolaska i imenovanja gospodina Fabera na mjesto ravnatelja riješila sedam ubojstava i više od 30 razbojništava, što je velik napredak. Nažalost, na percepciju rada policije utječu i ne toliko ključne stvari, poput 'afere Facebook'", kazao je Karamarko. "Ne može se na osnovu jednog pogrešnog postupka donositi zaključke o politizaciji policije u kontekstu afere s Facebookom. Policija nije postupala protivno zakonu, koji je ponekad i nedorečen, ali treba priznati kako smo pogriješili pri isticanju krivične prijave", istaknuo je.

Profesionalizacija i depolitizacija MUP-a, prema Karamarku će i dalje ostati prioritet njegovog resora, a u borbi protiv organiziranog kriminala, usmjeren je najveći dio MUP-ovih potencijala. Karamarko je pritom dodao kako će policija i dalje nastaviti s obrađivanjem mafijaških skupina, ali i da će zbog prevencije brojnih likvidacija, upotrebljavati mjere poput 'akcije šok'. Iako je poznato da ta akcija na kraju nije uzrokovala dizanje nikakvih kaznenih prijava, Karamarko je uvjeren da je policija time doprinjela povećanjem sigurnosti u Zagrebu. (H.Š)

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika