26.12.2008. / 09:02

Autor: Hina

Kritike zbog 'poslanice'

Ahmadinedžad: Da je Isus živ, usprotivio bi se agresivnim silama

iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad je u čestitci na britanskoj televiziji rekao da bi se Isus, da je danas živ, usprotivio "agresivnim, zlovoljnim i eskpanzionističkim silama"

Mahmoud Ahmadinejad, obratio se britanskoj javnosti na TV kanalu Channel FourMahmoud Ahmadinejad, obratio se britanskoj javnosti na TV kanalu Channel FourBritansko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je osudilo nastup iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada na televiziji Channel Four u kojemu je on uputio Božićnu čestitku.

"Predsjednik Ahmadinejad dao je niz strašnih antisemitskih izjava. Britanska glasila mogu slobodno, i s punim pravom, birati svoje sugovornike, ali će ovaj poziv izazvati zaprepaštenje i nezadovoljstvo ne samo ovdje, već i u prijateljskim zemljama", rekao je glasnogovornik ministarstva.

Ahmadinejada je Channel Four izabrao da ove godine uputi "alternativnu" Božićnu poruku koju ta televizija već tradicionalno objavljuje kao odgovor na čestitku kraljice Elizabete II.

Ahmadinejad je u čestitci rekao da bi se Isus, da je danas živ, usprotivio "agresivnim, zlovoljnim i eskpanzionističkim silama".

Izraelski veleposlanik u Londonu Ron Prosor nazvao je u srijedu izbor Channela Four "sramotnim".

Čelnica te televizijske postaje Dorothy Byrne opravdala je izbor iranskog predsjednika njegovim "golemim utjecajem" i željom da se Britancima ponudi "uvid u jedan drukčiji svjetonazor".

Kraljica Elizabeta II. pozvala je u svojoj Božićnoj poruci Britancima da "ne popuste" pred udarom gospodarske krize i da u obitelji crpe "snagu" kako bi se iz nje mogli izvući.

"Božić je svečano razdoblje, ali je ove godine ono puno tmurnije. Neke stvari koje su nam se činili sigurne, sada su to puno manje, iz čega se, dakako, rađa osjećaj nesigurnosti", rekla je 82-godišnja kraljica u poruci objavljenoj u četvrtak poslijepodne.

Vezane vijesti

Nacional.hr vam želi sretne blagdane!

Nacional.hr vam želi sretne blagdane!

Kraj godine neminovno nas tjera da bacimo pogled unatrag i u nekoliko rečenica sumiramo sve ono što se tijekom te godine dogodilo. Bilo je tu tužnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika