27.12.2008. / 00:30

Autor: Katarina Zorić

Đapić pod istragom USKOK-a i policije zbog naglog bogaćenja

Osječka policija i tužiteljstvo Đapića pak istražuju u vezi s kaznenom prijavom zbog prošlogodišnjih promjena u imovinskoj kartici. Naime, šef HSP-a postao je imućniji za pet nekretnina vrijednih više od dva milijuna kuna, a supruga je od veljače 2007. bogatija za stan od 60 kvadrata i novi automobil

Šef HSP-a postao je imućniji za pet nekretnina vrijednih više od dva milijuna kunaŠef HSP-a postao je imućniji za pet nekretnina vrijednih više od dva milijuna kunaPredsjednik HSP-a Ante Đapić pod istragom je USKOK-a, osječkog tužiteljstva i policije. Prema pisanju Večernjeg lista,
USKOK istražuje Đapića zbog ugovora iz 2004. godine koji je potpisao s Vladom Zecom i prema kojemu je Zecov Kamen-Ingrad trebao financirati HSP, ali i pomoći Đapiću u kupnji i adaptaciji stana i kuće. Zauvrat, Đapić bi Zecu osigurao političku karijeru u HSP-u i pobrinuo se da se preko politike riješe dugovi Kamen-Ingrada.

Osječka policija i tužiteljstvo Đapića pak istražuju u vezi s kaznenom prijavom zbog prošlogodišnjih promjena u imovinskoj kartici. Naime, šef HSP-a postao je imućniji za pet nekretnina vrijednih više od dva milijuna kuna, a supruga je od veljače 2007. bogatija za stan od 60 kvadrata i novi automobil.

Đapić mjesečno zarađuje 16.000, a supruga 5000 kuna pa je tužiteljima sumnjiv nerazmjer između primanja i naglo stečene imovine.

Iako je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Sabora u povodu prijave Dobroslava Parage odbilo Đapiću ukinuti imunitet prije dva i pol tjedna, čini se kako posao oko istrage ugovora sa Zecom nije dovršen.

Đapića nije spasilo čak ni to što je ljetos tužitelj USKOK-a Robert Petrovečki odbacio prijavu u vezi s ugovorom sa Zecom.

Kako Večernji doznaje u USKOK-u, Petrovečki je prijavu odbacio bez konzultacije i znanja nadređenih. Zbog toga je iz USKOK-a premješten u Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, a uskoro će biti pozvan i na stegovni postupak. Ugovor sa Zecom prebačen je u Županijsko državno odvjetništvo u Požegi koje inače istražuje Kamen-Ingrad. Đapić je Državnom odvjetništvu dao izjavu da je ugovor krivotvorina, no njegov se sadržaj ipak provjerava.

Tužitelji su, kako se doznaje, od Porezne uprave zatražili provjeru svake ugovorene stavke te da se istraži postoje li kakve isplate Kamen-Ingrada.

Angažirani su i vještaci koji provjeravaju autentičnost Đapićeva i Zecova potpisa te žigova stavljenih na ugovor.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika