27.12.2008. / 17:34

Autor: Hina

Hezbollah optužio arapske zemlje da pomažu Izraelu, broj mrtvih u Gazi raste

'Amerikanci su donijeli odluku o napadima, Izraelci su ih izveli, a Arapi su im pomagali', izjavio je Hashem Saffieddine

Broj mrtvih sezbog novih izraelskih napada popeo na 195 i rasteBroj mrtvih sezbog novih izraelskih napada popeo na 195 i rasteNajmanje je 195 Palestinaca poginulo u subotu u napadima izraelskog zrakoplovstva na pojas Gaze, objavio je ravnatelj hitne medicinske službe na tom području.

"Broj mrtvih popeo se na 195, a ranjenih je više od 300, među kojima je 120 u teškom stanju", rekao je doktor Muawiya Hassanein.

"Broj žrtava porastao je zbog novih izraelskih napada i pronalaska nekoliko trupala u ruševinama", dodao je.

U ranijem izvješću palestinski čelnici su govorili o 160 mrtvih.

Meta izraelskih napada bile su zgrade službe sigurnosti Hamasa, islamističkog pokreta koji nadzire pojas Gaze.

Hezbollah optužio arapske zemlje da pomažu Izraelu

Vojnici HezbollahaVojnici HezbollahaLibanonski Hezbollah je na velikom skupu koji je u subotu organizirao na jugu Bejruta optužio neke arapske zemlje da "surađuju" s Izraelom koji je u subotu iz zraka žestoko napao pojas Gaze.

"Amerikanci su donijeli odluku o napadima, Izraelci su ih izveli, a Arapi su im pomagali", izjavio je pred okupljenim mnoštvom predsjednik izvršnog vijeća Hezbollaha Hashem Saffieddine.

"Arapska suradnja je otvorila put" ovoj operaciji, istaknuo je.

"Podupiru li Egipćani Palestince ili nekog drugog?", upitao je zastupnik Hezbollaha Hussein Haj Hassan, pozivajući egipatsku vladu da "posluša glas svog naroda koji pak podupire Gazu".

U četvrtak je izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni tijekom boravka u Kairu zaprijetila osvetom zbog sve češćih napada Hamasa koji nadzire pojas Gaze.

Hezbollah i Hamas zagovaraju borbu protiv Izraela, a Washington ih smatra "terorističkim organizacijama".

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika