30.12.2008. / 10:54

Autor: Nacionalova redakcija

Emir Kusturica u Srbiji otvorio skijalište i hotel

Nakon etno sela Drvengrad, proslavljeni redatelj je na području Mokre Gore u blizini Užica sagradio novi turistički kompleks

Emir Kusturica promijenio je svoje muslimansko ime u srpsko NemanjaEmir Kusturica promijenio je svoje muslimansko ime u srpsko NemanjaNakon dvije godine ulaganja, filmski redatelj Emir Kusturica uspio je realizirati svoj najnoviji turistički projekt u Srbiji. Na području Mokre Gore, na planini Tara, u blizini grada Užica, u ponedjeljak je otvorio skijalište Iver s umjetnim snijegom i hotel, kojeg je nazvao "Mladost".

Od četiri skijaška terena koje je Kusturica izgradio zasad je u funkciji samo jedna staza, dugačka tisuću metara, sa startom na 1.495 metara nadmorske visine, opremljena s pet topova za pravljenje umjetnog snijega. Kako piše beogradski Blic, cijena dnevnog ski-pasa je 700 dinara. Za turiste koji nemaju vlastiti prijevoz organizirani su autobusi Kusturičina etno sela Drvengrada, koji do skijališta i natrag voze svakih sat vremena.

Hotel „Mladost", smješten je uz najatraktivniju stazu Ivera ima 15 dvokrevetnih soba i sve su rezervirane do kraja siječnja.

Kusturica je ranije za potrebe snimanja svog filma Život je čudo, u blizini današnjeg skijališta, osnovao etno selo Drvngrad s pravoslavnom crkvom posvećenoj Svetom Savi, bibliotekom, restoranom, suvenirnicom, slastičarnicom i kinom Andergraund, a svoje muslimasnko ime promijenio je u srpsko Nemanja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika