30.12.2008. / 17:42

 

Nakon priopćenja IGH, Ingra najavila vještačenje i tužbu

"Ingra još jednom ponavlja kako je uvjerena da će neovisno vještačenje potvrditi kako nije bilo zapreka za izdavanje uporabne dozvole, a tada će se pojaviti i pitanje naknade štete koju je zbog ovakvih postupaka i rušenja ugleda pretrpjela naša tvrtka", prioćeno je iz Ingre

Igor Oppenheim, predsjednik uprave IngreIgor Oppenheim, predsjednik uprave IngreNakon što je danas iz Instituta građevinarstva Hrvatske odaslano priopćenje prema kojem Arena Zagreb "ne zadovoljava projektom i propisima tražene uvjete glede nosivosti i sigurnosti", reagirali su iz Ingre, glavnog izvođača radova. Priopćenje donosimo u potpunosti.

"Povodom posljednjeg priopćenja za medije iz IGH, koje je nepotpisano poslano s maila glasnogovornice Rožanković, INGRA ima potrebu razjasniti nekoliko netočnosti.
Prvo, potpuno je nelogično da sada, nakon što je IGH-ov nadzorni inženjer za krov Franjo Turčić predložio izdavanje privremene uporabne dozvole, IGH tvrdi kako krov Arene Zagreb, citiramo: „ne zadovoljava projektom i propisima tražene uvjete glede nosivosti i sigurnosti".

Znači li to da je IGH suglasan da se idućih 90 dana održavaju priredbe u Areni Zagreb uz nesiguran krov? I tko je u tom slučaju trebao biti odgovoran za 15.200 gledatelja na rukometnoj utakmici 27. 12.? Zdrav razum zaključuje kako je krov ili siguran ili nesiguran, odnosno da ne može biti generalno nesiguran, ali siguran u roku privremene uporabne dozvole!
Potom, u nepotpisanom priopćenju IGH navodi se kako se s privremenim završnim izvješćem Franje Turčića od 12. 12. suglasio i glavni projektant Berislav Medić. To nije točno i lako se može dokazati kako g. Medić nije pristao potpisati Turčićev izvještaj. Dapače, glavni projektant potvrdio je pismeno upravo suprotno: „kako je Arena izgrađena u skladu s projektom"!

Uz sve to Franjo Turčić navodi opasnost od „ekstremnog snijega". Kako je to nejasna formulacija, evo činjenice: glavni projektant Berislav Medić potvrdio je kako bi se trenutačno krov mogao opteretiti s čak 1.000 tona snijega, bez ikakvih posljedica! Uz sve to na krovu je sada osam topova koji bi ionako rastjerali eventualni snijeg pa čak i mećavu. INGRA još jednom ponavlja kako je uvjerena da će neovisno vještačenje potvrditi kako nije bilo zapreka za izdavanje uporabne dozvole, a tada će se pojaviti i pitanje naknade štete koju je zbog ovakvih postupaka i rušenja ugleda pretrpjela naša tvrtka." (H.Š.)

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika