02.01.2009. / 08:13

Autor: Petra Horvat

U šamanskoj seansi HDZ-ova načelnika izgorio muškarac

Ankica Barić, supruga pokojnog Ratka, u isto je vrijeme stigla do načelnika kako bi potražila svog supruga. Mario Hodak ju je uputio do Hodakove brvnare gdje je bila sauna u kojoj se trebao odviti ritual pročišćenja ugledala je pougljenjeno tijelo svog supruga koje je ležalo u vatri u koju je pao

Luka Hodak načelnik je općine Saborsko od 1995.; Foto: PixsellLuka Hodak načelnik je općine Saborsko od 1995.; Foto: PixsellLuka Hodak, ekscentričan načelnik općine Saborsko u Karlovačkoj županiji, organizirao je novogodišnji doček koji je rezultirao tragičnom smrću jednog od gostiju kojeg je supruga pronašla pougljenjenog u vatri. Hodak je jedan od glavnih sljedbenika Hare Krishne u Karlovačkoj županiji, a za doček je organizirao šamanski ritual koji se odvijao u Hodakovoj baraci za obrede, stotinu metara udaljenu od njegove kuće. Hodak je Novu godinu želio dočekati u 'opuštenoj atmosferi' uz zvukove afričkih bubnjeva pa su njegovi gosti konzumirali alkohol i kompot od bunike, biljke koja ima halucinogena svojstva.

Načelnik Hodak na svojoj internetskoj stranici poziva na pročišćenje u sweat lodge-u (sauni), na radost življenja i mogućnost ulaska u odvojenu stvarnost, kao i trenutno iscjeljenje, no novogodišnja šamanska seansa rezultirala je tragićnom smrću. Pokojni Ratko Barić (62) bio je zadužen za grijanje saune, a uz njega i načelnika Hodaka, Novu godinu su zajedno čekali Ivica Hodak, Mario Tomšič i Damir iz Karlovca.

"Moj brat Ivica je došao kući oko jedan sat poslije ponoći i čudno se ponašao. Čuo sam lupanje iz njegove sobe, no nisam obraćao pažnju jer sam mislio da je doveo društvo i da slave. Ujutro sam ga zatekao vani. Bio je potpuno dezorijentoran, pričao je kako ga grizu zmije! Sobu je tijekom noži potpuno demolirao, razvalio je namještaj i razbio božićnu jelku. Tu i tamo je dolazio k sebi pričajući kako im je Luka dao kompot od bunike, crnih bobica koje dozrijevaju ljeti", izjavio je Mario Hodak, bratić načelnika, a prenio je Jutarnji list.

Očevid na imanju Luke Hodaka trajao je do kasnih poslijepodnevnih sati; Foto PixsellOčevid na imanju Luke Hodaka trajao je do kasnih poslijepodnevnih sati; Foto PixsellAnkica Barić, supruga pokojnog Ratka, u isto je vrijeme stigla do načelnika kako bi potražila svog supruga. Mario Hodak ju je uputio do Hodakove brvnare gdje je bila sauna u kojoj se trebao odviti ritual pročišćenja ugledala je pougljenjeno tijelo svog supruga koje je ležalo u vatri u koju je pao.

"Ankica je Ratka ujutro otišla tražiti u Lukinu kolibu te tamo pronašla Luku kako sjedi na panju i bulji u prazno. Na podu je ležalo izgorijelo tijelo njezinog pokojnog supruga. Pitala je Hodaka, Luka što se to dogodilo, pa gdje je moj Ratko, na što joj je on samo rekao eto ti ga, leži", prenio je Juranji list izjavu mještana.

Policijski očevid je trajao do kasnih poslijepodnevnih sati, a preživjeli sudionici su, vidno pod utjecajem halucinogene droge, odvezeni na Psihijatrijski odjel opće bolnice Ogulin.

Supruga poginulog Barića, kao i njihova kćerka, nisu željele davati izjave za medije. Mještani su kazali da se pokojnik još od kasnog poslijepodneva "zagrijavao" s Lukom Hodakom, te da je izgubio svijest i pao u vatru.

Načelnik Hodak sklon je ekshibicijama i istočnjačkoj filozofiji, a proglasio se šamanom ili vračem. Na njegovoj internetskoj stranici www.shamanhr.com piše da je Saborsko jedino autorizirano mjesto za razne obrede. Hodak je vegetarijanac i propagirao je zdravu hranu. Posjećivali su ga poklonici indijanskih vjerovanja iz Novog Zelanda, Slovenije, BiH i drugih zemalja.

Vezane vijesti

Belgijski biciklist preminuo tijekom 3. etape Giro d'Italije

Belgijski biciklist preminuo tijekom 3. etape Giro d'Italije

Belgijski biciklist Wouter Weylandt tragično je preminuo od ozljeda zadobivenih u padu tijekom treće etape prestižne utrke Giro d'Italija vožene od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika