07.01.2009. / 10:39

Autor: Petra Horvat

Srbija s prirodnog plina prelazi na druge energente

Ured Vlade Srbije za odnose s javnošću jučer je priopćio da je na sjednici Vlade donijeta odluka o obaveznoj zamjeni prirodnog plina drugim energentima kod svih potrošača koji imaju mogućnost za to

Boris TadićBoris TadićSrbijanski predsjednik Boris Tadić sinoć je izjavio da "državne vlasti čine sve kako bi, unaoč prekidu isporuke ruskog plina Srbiji, građanima osigurali grijanje", prenio je Blic.

Tadić se srbijanskoj javnosti obratio nakon liturgije u hramu Svetog Save, rekavši da bi tijekom današnjeg dana mjere koje srbijanska Vlada poduzima trebale uroditi plodom.

"Vlada Srbije u potpunosti kontrolira situaciju u energetskom sektoru i poduzimamo sve neophodne korake da prevladamo krizu nastalu zbog obustave isporuke plina Srbiji. U tijeku je proces zamjene prirodnog plina drugim energentima", riječi su premijera Srbije Mirka Cvetkovića. Cvetković je kazao da Srbija ima dovoljno lož ulja, te da se prijenos električne energije odvija nesmetano i sigurno.

Ured Vlade Srbije za odnose s javnošću jučer je priopćio da je na sjednici Vlade donijeta odluka o obaveznoj zamjeni prirodnog plina drugim energentima kod svih potrošača koji imaju mogućnost za to.

"Kako bi osigurali funkcioniranje daljinskih sistema grijanja i termoelektrana-toplana, Naftna industrija Srbije će redovito isporučivati potrebnu količinu lož ulja, a subjekti koji obavljaju prijevoz derivata nafte osigurati će pravovremeni transport potrebnih količina lož ulja", stoji u pripćenju.

Također, Srbija očekuje porast potrošnje električne energije, zbog čega je naredila Elektroprivredi Srbije da, ukoliko bude potrebno, uveze dodatne količine električne energije.

"Pozivamo građane srbije na maksimalnu štednju svih oblika energije kako bi prevladali teškoće zbog obustave isporuke plina", poručio je Krizni centar kojim upravlja Cvetković.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika