08.01.2009. / 16:10

Autor: Branimir Lozej

Bivši čelnik Juventusa Luciano Moggi dobio samo 18 mjeseci zatvora

Nakon dvogodišnjeg suđenja napokon je osuđen Luciano Moggi najzaslužniji za veliku krizu u talijanskom nogometu 2006. godine, kada je Juventus izbačen iz prve lige. Moggi je osuđen zbog namještanja Juventusovih utakmica, ali i za prijetnje i podmićivanje nekih igrača

Luciano Moggi danas je osuđen na samo 18 mjeseci zatvora, a presudu nije želio komentiratiLuciano Moggi danas je osuđen na samo 18 mjeseci zatvora, a presudu nije želio komentiratiTijekom ljeta 2006. godine talijanski je nogomet potresla afera oko namještanja utakmica, ali i oko transfera. Glavni je krivac bio bivši Juventusov izvršni direktor Luciano Moggi, koji je danas nakon dvije godine suđenja proglašen krivim te je dobio 18 mjeseci zatvora.

Naime, te je godine Juventus izbačen iz prve talijanske lige te su mu oduzeta dva naslova prvaka, a Moggija se treretilo kako je, uz namještanje utakmica, prijetio i podmićivao razne igrače kako bi oni potpisali za Juventus ili kako bi prihvatili da ih Moggi zastupa. Zajedno sa svojim sinom Alessandrom, Moggi je bio vlasnik agencije GEA Soccer Management koja je u međuvremenu propala.

Alessandrom Moggi je također osuđen, ali na 14 mjeseci zatvora. Uz njih i ostale, sudilo se i sinu Marcella Lippija, Davidu, no on je oslobođen svih optužbi.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika