10.01.2009. / 19:06

Autor: Branimir Lozej

Murray po drugi puta zaredom osvojio ATP turnir u Dohi

Drugi puta za redom Andy Murray osvojio je ATP turnir u Dohi, a mladom je Britancu ovo deseti osvojeni turnir karijere. U današnjem je susretu bio bolji od Amerikanca Andyja Roddicka 2:0 u setovima

Andy Murray ponovno starta godinu osvajanjem ATP turnira u DohiAndy Murray ponovno starta godinu osvajanjem ATP turnira u DohiBritanac Andy Murray osvojio je ATP turnir u Dohi, naime u finalu je pobijedio imenjaka Andyja Roddicka s 2:0 u setovima, 6:4 i 6:2. Murray je i prošle godine osvojio turnir u Dohi, koji je poznatiji kao Qatar Open, što pokazuje koliko je ovaj 21-godišnjak u dobroj formi početkom ove, ali i prošle godine.

U jučerašnjem polufinalu Murray je pobijedio Rogera Federera, a tijekom i nakon toga susreta žalio se na bol u leđima te je postojala mogućnosti da će morati predati finalni susret. No, danas mu ozljeda nije smetala te je pokazao kako zaslužuje biti među prvom petoricom najboljih tenisača svijeta.

Osvajanje turnir u Dohi Murrayju je vrlo dobra priprema za prvi turnir Masters serije, Australian Open koji počinje 19. siječnja. Tamo je prošle godine ovaj četvrti tenisač svijeta izgubio u prvom kolu od Jo-Wilfried Tsonga, a ove se godine nada kako će ga možda i osvojiti. Naime, krajem prošle godine najavljivao je kako se najviše sprema upravo za Australian Open.

Vezane vijesti

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Britanski tenisač Andy Murray, četvrti nositelj Roland Garrosa, uz dosta je muke prošao u 3. kolo u meču protiv Finca Jarkka Nieminena, te je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika