15.01.2009. / 14:39

Autor: Petra Horvat

Srbija priprema tužbu protiv Ukrajine

Tužba protiv Rusije nije moguća jer u ugovoru koji je Srbija potpisala s ruskim Jugorosgasom postoji klauzula o 'višoj sili'

Dušan Bajatović, direktor SrbijagasaDušan Bajatović, direktor SrbijagasaDirektor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je za srbijanski Blic da Srbija već priprema tužbu protiv Ukrajine, te da za tužbu protiv Rusije ne postoji pravna i ekonomska osnova.

"Tražiti ćemo da se ruski Jugorosgas i Gasprom, te ukrajinski Naftogas izjasne o obustavi isporuke plina, a ukoliko nam izjašnjenja ne budu prihvatljiva postaviti ćemo pitanje njihove odgovornosti. Nije politički problem Srbije da tuži Rusiju, već pravni i ekonomski", prenio je Blic Bajatovićevu izjavu.

Bajatović je objasnio da u ugovoru koji je Srbija potpisala s ruskim Jugorosgasom postoji klauzula o višoj sili. "U ovom se slučaju upravo o tome i radi, o višoj sili", kazao je.

Direktor Srbijagasa je ocijenio i da je Mađarska učinila veliku uslugu Srbiji isporučivši joj plin u vrijeme plinske krize, bez obzira što će joj to biti plaćeno.

Mađarski ministar energetike Csaba Molnar u Budimpešti je izjavio da sadašnja potrošnja plina u mađarskoj može potrajati još tjedan dana, te da bi toliko trajala i isporuka plina Srbiji, ukoliko u međuvremenu ne počne isporuka tog energenta iz Rusije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika