15.01.2009. / 15:12

Autor: Mislav Šimatović

Jakovčićevom suparniku Cuccurinu u pomoć stiže gradonačelnik Ljubljane

Zoran Jankovič, gradonačelnik Ljubljane i bivši direktor Mercatora, u subotu će u Balama biti gost Plinia Cuccurina, kandidata za istarskog župana

Plinio Cuccurin kandidat je udruge 'Ladonja – savez za još bolju Istru' i prema svim istraživanjima jedini ozbiljni protukandidat Ivanu JakovčićuPlinio Cuccurin kandidat je udruge 'Ladonja – savez za još bolju Istru' i prema svim istraživanjima jedini ozbiljni protukandidat Ivanu JakovčićuZoran Jankovič, gradonačelnik Ljubljane i bivši generalni direktor slovenskog Mercatora, odazvao se pozivu Plinia Cuccurina da posjeti istarsku općinu Bale.

Jankovič će u Bale doći u subotu, 17. siječnja, gdje će se susresti s čelnicima ove općine i s Pliniom Cuccurinom, čija nezavisna lista obnaša vlast u Balama. Cuccurin je kandidat udruge „Ladonja - savez za još bolju Istru" za istarskog župana i, prema svim istraživanjima, jedina je ozbiljna prijetanja dugogodišnjem županu Ivanu Jakovčiću iz IDS-a.

Prema službenoj verziji, svrha sastanka je prenošenje iskustava i razmjena informacija o temama vezanim uz organizaciju i vođenje uspješne lokalne samouprave.

Međutim, za očekivati je da će Jankovič Cuccurinu dati korisne savjete o tome kako pripremiti efikasnu političku kampanju za župana i pobijediti kandidata najjače regionalne stranke. Jankoviču je to pošlo za rukom u listopadu 2006. kada kao neovisni kandidat izabran za ljubljanskog gradonačelnika već u prvom krugu.

Kako se radi o posjetu gradonačelnika Ljubljane, koji je prije izbora na ovu funkciju ostvario uspješnu poduzetničku karijeru i njegovu susretu s Pliniom Cuccurinom, koji je član uprave Adris grupe, za očekivati je zanimljivu razmjenu mišljenja o mogućnostima prenošenja iskustava iz poduzetništva na vođenje i upravljanje lokalnom samoupravom.

Vezane vijesti

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

Istarski župan Ivan Jakovčić uzburkao je duhove kada je prije nekoliko dana javno investitorima poručio da ne investiraju u Brijuni Rivijeru. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika