27.12.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SRBIJA

SRBIJA: IZVANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U NEDJELJU

SRBIJA: IZVANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U NEDJELJU

U Srbiji će se u nedjelju održati izvanredni parlamentarni izbori, na kojima će se birači moći opredijeliti između 19 stranaka i koalicija. Oko 6,5 milijuna birača moći će glasati na 8589 biračkih mjesta, od čega će 247 biti na Kosovu. Prema podacima Centra za slobodne i demokratske izbore prve će procjene izbornih rezultata biti poznate oko 22 sata, a službene rezultate će Republička izborna komisija objaviti 1. siječnja 2004. godine u 20 sati. Cijela Srbija je jedna izborna jedinica, a državljanima Srbije koji će u vrijeme izbora biti u inozemstvu neće biti omogućeno glasanje u diplomatskim i konzularnim predstavništvima Srbije i Crne Gore.
Mnogi analitičari smatraju ove izbore ključnima za klimavu srpsku demokraciju. Demokratska koalicija koja je prije tri godine svrgnula Slobodana Miloševića s vlasti se raspala. Najviše glasova i mandata u novom sazivu očekuje se da će imati nacionalistička Srpska radikalna stranka. No, istraživanja govore da neće osvojiti više od 25 posto ukupnih glasova, te da će dvije ili tri prozapadnjačke demokratske stranke nakon izbora koalirati i oformiti Vladu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika