04.02.2009. / 17:39

Autor: Katarina Zorić

Najbogatiji Srbin ulazi u Hrvatsku: Mišković potvrdio da traži lokacije u Zagrebu i Osijeku

Na proslavi 18. godišnjice Delta holdinga, Mišković je najavio da će u proširenje poslovanja u Srbiji i regiji ove godine investirati 360 milijuna eura

Miroslav MiškovićMiroslav MiškovićMiroslav Mišković, prvi čovjek beogradskog Delta Holdinga, ipak ulazi na na hrvatsko tržište. "Trenutno smo u ozbiljnim pregovorima oko pronalaženja lokacija za izgradnju trgovačkih centara Zagrebu i Osijeku", najavio je Mišković, a prenosi B92.

Na proslavi 18. godišnjice Delta holdinga, Mišković je najavio da će u proširenje poslovanja u Srbiji i regiji ove godine investirati 360 milijuna eura. Polovica sredstava bit će osigurana iz profita kompanije, a ostatak iz kredita banaka.

O dolasku najbogatijeg Srbina na hrvatsko tržište već se dugo nagađa. Spominjalo ga se u kontekstu kupnje križevačke prehrambene industrije Improm, prostora bivše Zagrepčanke, a čak se nagađalo i da bi upravo on mogao kupiti Todorićev Konzum.

Miroslav Mišković najbogatiji je Srbin, a prema magazinu Forbes jedan je od 1000 najbogatijih ljudi na svijetu. Njegov uspjeh povezuje se sa Slobodanom Miloševićem, a prema nekim tvrdnjama Mišković je početni kapital dobio upravo od Miloševića.

Vezane vijesti

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Srbija je raj za tajkune koji su za Miloševićeve vladavine stekli novac i utjecaj. Oni uspijevaju nepoželjnu konkurenciju držati podalje od svih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika