05.01.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SVIJET

POTVRĐEN PRVI OVOGODIŠNJI SLUČAJ SARS-a

POTVRĐEN PRVI OVOGODIŠNJI SLUČAJ SARS-a
Potvrđen je prvi ovogodišnji slučaj SARS-a u Kini. Radi se o 32-godišnjem televizijskom producentu koji je koncem prošle godine zadržan u bolnici na jugu te zemlje. Kineski su dužnosnici javili da je virus mutirao te da se razlikuje od prošlogodišnjeg. Sumnja se da nova vrsta virusa potiče od mačaka cibetki, koje se nalaze na jelovnicima u Kini. Vlasti su, shodno tome, naredile hitno ubijanje 10.000 mačaka.
Istovremeno su filipinske vlasti izolirale tri osobe zbog sumnje da su oboljele od SARS-a, potvrdilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravstva u Manili. Izoliran je bračni par koji je bio na privremenom radu u Hong Kongu, a glasnogovornica ministarstva istaknula je da je riječ o mjerama opreza te da je još rano reći da li je riječ o opasnom virusu.
Tijekom epidemije SARS-a, koja je prošle godine u svijetu izazvala smrt oko 800 osoba, na Filipinima je umrlo samo dvoje ljudi od te bolesti.

Vezane vijesti

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Policija u gradu Baodingu na sjeveru Kine objavila je da je s dvije godine "radne rehabilitacije" kaznila čovjeka koji je širio lažne glasine o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika