20.02.2009. / 14:39

Autor: Andrea Belin

Čudovište iz Loch Nessa preselilo na Borneo?

Dugo se smatralo da je stvorenje nazvano Titanoboa, teško 1,25 tona i dugo oko 13 metara živjelo prije 60 milijuna godina u prašumama Južne Amerike te da je odonda izumrlo

Nekoliko različitih slika "Nabaua" pojavilo se na internetuNekoliko različitih slika "Nabaua" pojavilo se na internetuSpasilačka služba koja je nakon poplave pregledavala područje uz rijeku Baleh na otoku Borneo, snimila je fotografiju koja je izazvala brojne rasprave. Fotografija je potaknula nagađanja da je na slici koja prikazuje valovit, zeleni objekt kako krivuda rijekom, mitska zmija Nabau. Naime, o pitonu Nabau postoji legenda koja kaže da to stvorenje ima glavu poput zmaja, sedam nosnica i može mjenjati oblik u različite životinje.

Ugledni list New Straits Times u Kuala Lumpuru pozvao je svoje čitatelje da sami ocijene je li fotografija obrađena u Photoshopu ili se radi o originalu.

Mnogi koji su komentirali ovu fotografiju, tvrde da se zaista radi od fotomontaži jer bi iz onoga što je snimljeno, samo glava zvijeri trebala bi biti široka 50 metara, a i rijeka na fotografiji izgleda drugačije boje nego u stvarnosti. O čemu je zapravo riječ, možemo samo nagađati, međutim stanovnici koji žive uz obalu rijeke i dalje strahuju da se Nabau ipak vratio.

Dugo se smatralo da je stvorenje nazvano Titanoboa, teško 1,25 tona i dugo oko 13 metara živjelo prije 60 milijuna godina u prašumama Južne Amerike te da je odonda izumrlo, no u veljači su u Columbiji pronađene djelomične okamine kostura te zvijeri.

Vezane vijesti

Zmija u avionu

Zmija u avionu

Pilot australskog zrakoplova doživio je najveći strah svog života kada je tijekom leta ugledao zmiju na komandnoj ploči zrakoplova, no uspio se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika