09.03.2009. / 14:14

Autor: Ante Mihić

Video: Austrijanci oteli hrvatskog nogometnog wunderkinda

Čorić igra na poziciji veznog igrača, a Red Bull Salzburgu priključio se u siječnju, a već u prvih nekoliko utakmica pokazao je o kakvom se iznomnom talentu radi

Ante ČorićAnte ČorićJedan od najtalentiranijih mladih igrača Hratske, Ante Čorić potpisao je ugovor sa austrijskim Red Bull Salzburgom. Ova vijest možda ne bi bila tako senzacionalna da mladi Čorić nema samo 11 godina i da je njegov otac odbio klubove poput Bayerna iz Munchena, Barcelone i Chelsea koji su također željeli kroz svoje škole nogometa pratiti ovog mladog igrača. Austrijske medije zanimalo je zašto je Čorić izabrao upravo Red Bull Salzburg i koji su mu bili prvi dojmovi kada je došao u klub: "Došao sam u Red Bull Salzburg iz razloga što su moji suigrači bolji od većine vršnjaka iz cijele Europe. Trenira se bolje i češće nego u drugim sredinama, a i impresionirao me je način na koji sam dočekan i kako su me prihvatili suigrači u klubu".

Čorić igra na poziciji veznog igrača, a Red Bull Salzburgu priključio se u siječnju, a već u prvih nekoliko utakmica pokazao je o kakvom se iznimnom talentu radi. Na prvom turniru kojem je igrao za Salzburgovu momčad U-12 postigao je čak 6 golova, a već na drugom turniru proglašen je i najboljim igračem.

Medije je zanimalo i kako mu ide učenje njemačkog jezika na što je on vrlo spretno odgovorio: "Njemački se čini vrlo laganim jezikom, ali ja volim učiti, pa mi nije problem usavršavati svoje znanje njemačkog jezika. Imam i svoju privatnu učiteljicu koja mi puno pomaže i uvelike pomaže u svladavanju svih poteškoća sa jezikom".

Čorića u novom klubu zovu mali div, a o svojoj dosadašnjoj karijeri za medije je rekao: "Nogomet sam počeo igrati sa pet godina. Najčešće sam trenirao sa svojim ocem koji me je i naučio osnovama nogometa. Sa sedam godina došao sam u NK Hrvatski Dragovoljac, da bi posljednje dvije godine bio u mlađim uzrastima NK Zagreba".

Novinare je zanimalo i kako Čorić provodi svoje slobodno vrijeme na što je on odgovorio da većinu vremena provodi igrajući nogomet, a i kada ne trenira igra ga sa svojim bratom Josipom. Kada se makne od nogometne lopte Ante Čorić druži se sa svojim hrvatskim prijateljima koji također žive u Salzburgu.

Na pitanje o svojim nogometnim uzorima i poziciji kojoj bi volio igrati kada započne profesionalnu karijeru Čorić je rekao: "Volio bi igrati u veznoj liniji na desnoj strani. Volio bih biti nogometni playmaker jer volim postizati golove, a na toj poziciji igrač je uvijek u dobroj poziciji za asistirati ili zabijati. Moji uzori su Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Niko Kovač. Također mi je želja da jednog dana zaigram i za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika