22.03.2009. / 22:25

Autor: Branka Prica

Šerbedžija za Extru: Što sam ispričao Vanessi Redgrave nakon smrti njezine kćeri Natashe Richardson

Majka nesretno stradale glumice, Vanessa Redgrave dvostruka je kuma djeci Rade Šerbedžije i njegove supruge Lenke Udovički - njihovim kćerima Vanji i Milici.Veliko prijateljstvo koje obitelj Rade Šerbedžije veže s Redgraveima traje još od 1975. godine kada je u Londonu sreo Vanessu Redgrave jer je imao stipendiju britanskog konzulata i boravio tamo tri mjeseca

Rade Šerbeđija kazao je kako je samo šutio i plakao s prijateljicom Vanessom koja je izgubila kćerRade Šerbeđija kazao je kako je samo šutio i plakao s prijateljicom Vanessom koja je izgubila kćerS glumcem Radom Šerbedžijom vidjeli smo se neposredno nakon što je Vanessi Redgrave telefonski izrazio sućut. Bio je vidno shrvan i povjerio nam je kako svojoj prijateljici koja je izgubila kćer nije znao pružiti riječi utjehe. “Samo smo šutjeli i plakali”, rekao je još uvijek kroz suze. Glumac Rade Šerbedžija prošloga je tjedna boravio u Hrvatskoj zbog snimanja filma koji će režirati njegov sin Danilo.

Iako zadovoljan zbog svoje uloge u filmu “72 dana”, s tugom u srcu razmišljao je o svojoj dragoj prijateljici, britanskoj glumici Natashi Richardson od koje se morao oprostiti. Nakon što je prošlog tjedna primio tragičnu vijest o mnoštvu nesretnih okolnosti zbog kojih je 45-godišnja filmska i kazališna glumica pala na skijaškoj stazi za početnike u Quebecu, teško se ozlijedila i na kraju preminula, Rade Šerbedžija u šoku i nevjerici suosjećao je s boli obitelji Redgrave. Naime, majka Natashe Richardson Vanessa Redgrave dvostruka je kuma djeci Rade Šerbedžije i njegove supruge Lenke Udovički - njihovim kćerima Vanji i Milici.

Veliko prijateljstvo koje obitelj Rade Šerbedžije veže s Redgraveima traje još od 1975. godine kada je u Londonu sreo Vanessu Redgrave jer je imao stipendiju britanskog konzulata i boravio tamo tri mjeseca. “Ponovno sam se s Vanessom susreo 1993. godine pa smo napravili neke zajedničke akcije. Najprije smo nakon opsade Sarajeva napravili projekt koji se zvao 'Wake up world'. Budući da smo se dosta družili, pozvala me da zajedno napravimo kazalište, a moja supruga Lenka, Vanessa i njen brat Corin bili su umjetnički direktori tog teatra. Nakon predstave “Brecht u egzilu” koju je režirala Lenka, osnovali smo putujuće kazalište.

Tada nam je zbog financijske situacije, ali i osobnih razloga čak ponudila i da živimo kod nje, tako da sam s obitelji u njenom stanu proveo dvije godine. Vanessa je obožavala i Lenku i našu najstariju kćer Ninu koja je istog uzrasta kao i kći Natashine sestre Joely pa su postale najbolje prijateljice. U međuvremenu, dok smo živjeli kod Vanesse Redgrave, rodila se i naša druga kći Vanja, a zatim smo Lenka i ja kupili stan blizu nje pa smo ostali susjedi i viđali se svaki dan”, prisjetio se Rade Šerbedžija koji se s godinama zbližio sa svim članovima obitelji Redgrave, a poznanstvo s Natashom Richardson za njega je bilo dragocjeno i iz poslovnih razloga:

“Natashu sam upoznao 1994. godine kada sam iz Londona došao u Los Angeles na promociju moga filma 'Before the Rain' koji je imao nominaciju za Oscara. Budući da je Natasha u to vrijeme živjela u Los Angelesu i kao mlada poznata glumica imala tamo agente, Vanessa nas je povezala kako bi ona meni predložila koje agente da uzmem. Natasha mi je predložila svoga tadašnjeg agenta Scotta Harrisa s kojim surađujem i danas, tako da bih bez poznanstva s njom moj život i karijera bili bitno drugačiji”, otkrio je. Dok je Rade Šerbedžija bio u Hrvatskoj, na ispraćaju Natashe Richardson bila je Lenka Udovički s najstarijom kćeri. (Fotografija: Tomislav Čuveljak)

Vezane vijesti

Festival u Herceg Novom: Nagrade Grliću, Šerbedžiji i Cvitešić

Festival u Herceg Novom: Nagrade Grliću, Šerbedžiji i Cvitešić

Filmski festival u Herceg Novom završen je u nedjelju navečer svečanom dodjelom nagrada, a među dobitnicima su i hrvatski redatelj Rajko Grlić, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika