01.04.2009. / 11:12

Autor: Andrea Belin

Porin: Dino Dvornik i "Pandorina kutija" zaradili 10 nominacija

U utorak su u Novinarskom domu proglašene nominacije za ovogodišnju dodjelu najprestižnije nagrade Porin. Službena dodjela održati će se devetog svibnja u Biogradu na moru

Preminuli pjevač Dino Dvornik Preminuli pjevač Dino Dvornik Preminuli kralj funka Dino Dvornik i njegov najnoviji album "Pandorina kutija" koji je svijetlo dana ugledao tek poslije njegove smrti, za ovogodišnji su Porin dobili čak deset nominacija.

Tako je "Pandorina kutija" nominirana za album godine, najbolji pop album i najbolje likovno oblikovanje albuma. Skladba s istog albuma "Hipnotiziran" nominirana je za pjesmu godine. Dino je u kategoriji za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najbolju vokalnu suradnju s Davorom Gopcem u pjesmi " Sretan Božić, sretna Nova godina" . mnogo toga.

Uz "Pandorinu kutiju" za najbolji album nominirani su album Tereze Kesovije "A L’Olympia" i "Ako to se zove ljubav" Tonyja Cetinskog.

Za pjesmu godine Dinovoj skladbi konkuriraju "1000 razloga" Josipe Lisac i skladba koju izvode Massimo i Neno Belan "Zar više nema nas". Za Porina u kategoriji najboljeg pop albuma osim Dinove "Pandorine kutije" nominirani su i album Tonyja Cetinskog i "Sunce se ponovno rađa" Massima Savića.

Za prestižnu nagradu najboljeg ženskog vokala boriti će se Josipa Lisac, Radojka Šverko i Tereza Kesovija, a u kategoriji muškog vokala Dino Dvornik, Massimo i Tony Cetinski. Edo Maajka, Elemental i Postolar Tripper nominirani su za najbolji album klupske glazbe.

Nominacije za šesnaesti Porin u 44 kategorije službeno su proglašene u utorak u Novinarskom domu.
Naime, to su samo neke od njih, a svečana dodijela najprestižnije diskografske nagrade u Hrvatskoj održati će se devetog svibnja u Biogradu na moru.

Vezane vijesti

Ivo Josipović dobio Porina

Ivo Josipović dobio Porina

Diskografsku nagradu Porin za klasiku i jazz kao skladatelj najboljeg autorskog albuma dobio je predsjednik države Ivo Josipović. Hrvatski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika