01.04.2009. / 15:34

Autor: Andrea Belin

Psiholozi savjetuju: Sado-mazo igrice učvršćuju vezu

Ukoliko ste primjetili da ste se vi i vaša bolja polovica poprilično udaljili, isprobajte jednu od sado-mazo igrica i vjerujemo da ćete se pozitivno iznenaditi! Parovi u SAD-u potvrdili su ovu teoriju.

Sado-mazo igrice zbližavaju partnereSado-mazo igrice zbližavaju partnereVaša ljubavna veza je u posljednje vrijeme malo "klimava"? Nedostaje strasti i seks s boljom polovicom uopće nije zanimljiv? Imamo rješenje za vas! Sigurno nikada niste koristili nikakva pomagala koja bi vašu igru u krevetu malo začinila ? Pravo je vrijeme da uzmete stvar u svoje ruke i seksajte se na malo drugačiji način. Saznajte što o tome misle stručnjaci pa prosudite sami!

Stručnjaci tvrde da osobe koje prakticiraju sado-mazo igrice nemaju nikakav poremećaj, baš suprotno sretniji su od ostatka populacije. Primjerice, udaranje po stražnjici u početku može biti jako stresno, ali istovremeno i vrlo korisno. Na taj način, vjerovali ili ne parovi će se jednostavno zbližiti.

Jedno takvo istraživanje proveo je Brad Sagarin sa Sveučilišta sjevernog Illinoisa u DeKalbu u SAD-u sa svojim kolegama. Prilikom jedne sado-mazo zabave u Arizoni uzimali su razinu hormona stresa, korzitola kod 13 muškaraca, za vrijeme i poslije sudjelovanja u seksualnim igricama ove vrste. Rezultati su pokazali da se razina ovog hormona naglo povećala kod onih koji su za vrijeme seksualnih odnosa bili vezani, bičevani ili nešto slično. Ako je sve dobro prošlo, razina hormona vratila se u normalu.

U Coloradu se ispitivala razina testosterona kod 45 muškaraca i žena. Kod onih koji su se upustili u takve igrice, razina hormona se značajno povećala.

Donatella Marazziti s talijanskog Sveučilišta u Pisi tvrdi da povećanje testosterona pomaže ženama da se lakše nose s agresivnošću za vrijeme takvih igrica ili da su za to vrijeme bile pod ogromnim stresom.

Većina parova kasnije je potvrdila da su se na ovaj način totalno zbližili. Vrlo je bitno naglasiti da se razina hormona nakon sado-mazo igrica kod većine vratila na normalnu razinu.

Nekolicina stručnjaka slaže se s ovom teorijom, međutim naravno da ne savjetuju partnerima da se za vrijeme seksualnog odnosa doslovno potuku, već da sam seksualni čin pokušaju učiniti mnogo zanimljivijim. Obično pljeskanje po stražnjici može poboljšati vaš odnos s partnerom.

Dakle, ako osjećate da ste se vi i partner u posljednje vrijeme malo udaljili, začinite seks jednom od ovih igrica. Na taj ćete se način jednostavno izvući iz kolotečine u koju ste zapeli, a pri tome uživati.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika