07.04.2009. / 15:46

Autor: Hina

Film "Metastaze" u prvom vikendu pogledalo šest tisuća ljudi

Tim rezultatom, Schmidtov film postigao je 142 posto bolje otvaranje od prošlogodišnjeg najgledanijega hrvatskog filma "Kino Lika", a u odnosu na ostale kino rezultate hrvatskih filmova iz prošle godine ostvario između 200 i više od 600 posto bolje otvaranje

Branko SchmidtBranko SchmidtFilm Branka Schmidta "Metastaze" u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je šest tisuća gledatelja, što je najbolje otvaranje nekog hrvatskog filma u posljednjih godinu dana, izvijestio je danas distributer "Blitz film i video".

Tim rezultatom, Schmidtov film postigao je 142 posto bolje otvaranje od prošlogodišnjeg najgledanijega hrvatskog filma "Kino Lika", a u odnosu na ostale kino rezultate hrvatskih filmova iz prošle godine ostvario između 200 i više od 600 posto bolje otvaranje, stoji u obavijesti.

Film, snimljen po istoimenom romanu Ive Balenovića, urbana je priča o četvorici neprilagođenih kvartovskih prijatelja. Filip je liječeni narkoman koji se nakon rehabilitacije vraća u staro društvo, Dejo je narkoman srpskoga podrijetla u sukobu s pozajmljivačima novca, Krpa je nasilnik opsjednut nogometom, a Kizo alkoholičar.

Scenarist filma je Ognjen Sviličić, a u glavnim ulogama su Rene Bitorajac, Franjo Dijak, Rakan Rushaidat i Robert Ugrina.

Film je premijerno prikazan 30. ožujka u Cinestaru Novi Zagreb, a u redovitoj je kino distribuciji od 2. travnja.

Vezane vijesti

Mogao bih dobiti metak, ali bolje je umrijeti na asfaltu nego spojen na

Mogao bih dobiti metak, ali bolje je umrijeti na asfaltu nego spojen na kateter

Dobre kritike nije dobio od svog filmskog debija “Sokol ga nije volio” s kraja 80-ih, 90-ih je bio smatran redateljem Tuđmanova režima, a kasnije se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika