04.05.2009. / 09:39

Autor: Katarina Zorić

Srpski tajkun Mišković kupuje parcele u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci

Iako nije uspio kupiti zemljište Zagrepčanke jer je najbolju ponudu za tu atraktivnu parcelu dao IGH, Mišković nije odustao od hrvatskoga tržišta

Miroslav Mišković ne odustaje od hrvatskoga tržištaMiroslav Mišković ne odustaje od hrvatskoga tržištaSrbijanski tajkun Miroslav Mišković trenutno pregovara o kupnji dviju parcela za gradnju šoping centara, odnosno retail parkova, u Zagrebu i Osijeku. Njegov holding planira graditi i u Splitu i Rijeci.

"Naši planovi u Hrvatskoj odnose se na razvoj šoping centara i retail parkova. Oni proizlaze iz naše strateške orijentacije na razvoj različitih oblika tržnih centara u svim većim gradovima regije, tj. u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji", potvrdio je Večernjem listu Dejan Racić, direktor Delta Real Estatea, člana Delta holdinga.

Iako nije uspio kupiti zemljište Zagrepčanke jer je najbolju ponudu za tu atraktivnu parcelu dao IGH, Mišković nije odustao od hrvatskoga tržišta. Poslovne interese ima i u Sloveniji gdje je nedavno izbačen iz igre za gradnju trgovačkog centra u slovenskim Stožicama jer Delta holding nije na vrijeme uplatio ratu potrebnu za tu investiciju. Međutim, Mišković je i dalje zainteresiran za to ulaganje.

Unazad dvije godine spominjalo se i spajanje dvaju najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i Srbiji – Agrokorova Konzuma i Deltina Maxija. Međutim, Todorić i Mišković od tog su nauma odustali, ali šefovi kompanija nastavili su utrku u osvajanju regije.

Vezane vijesti

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Srbija je raj za tajkune koji su za Miloševićeve vladavine stekli novac i utjecaj. Oni uspijevaju nepoželjnu konkurenciju držati podalje od svih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika