06.06.2009. / 09:38

Autor: Hina

Lukašenko Rusiji: Bjelorusija nije na prodaju

"Dotle smo došli, rekli su: ako bude Abhazije i Osetije bit će i 500 milijuna dolara. Znate, ne namjeravamo 'prodati' nijedan stav", kazao je on u intervjuu ruskim medijima

Aleksandar Lukašenko i Vladimir PutinAleksandar Lukašenko i Vladimir PutinPredsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je Rusiju, u intervjuu objavljenom u petak, da stavovi njegove zemlje nisu na "prodaju", dok je Moskva uvjetovala odobravanje kredita priznavanjem gruzijskih pobunjeničkih područja Abhazije i Južne Osetije.

"Dotle smo došli, rekli su: ako bude Abhazije i Osetije bit će i 500 milijuna dolara. Znate, ne namjeravamo 'prodati' nijedan stav", kazao je on u intervjuu ruskim medijima.

Minsk je zatražio kredit od Rusije kako bi odgovorio na posljedice svjetske ekonomske krize, ali se dvije zemlje nisu složile oko valute u kojoj će se vraćati dug. Bjelorusija je inzistirala na dolarima a Moskva na rubljama.

Lukašenko je prošli tjedan napao Moskvu navodeći kako se Minsk neće "pokloniti" pred Rusijom te da će smjesta "potražiti sreću" drugdje. Te je riječi ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ocijenio "neprihvatljivima".

Predsjednik Bjelorusije potom je kritizirao uvjete prethodnih ruskih posudbi. Optužio je Rusiju da je "praktički zatvorila granicu svojeg tržišta bjeloruskim proizvodima".

Vezane vijesti

Srbija bi mogla priznati Abhaziju i Južnu Osetiju

Srbija bi mogla priznati Abhaziju i Južnu Osetiju

Srbijanski parlament mogao bi razmotriti službeno priznavanje Abhazije i Južne Osetije, dvije odcijepljene gruzijske pokrajine koje su proglasile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika