09.06.2009. / 12:39

Autor: Kristina Gaćarić

Rokajte ovog ljeta na Jarunu

Ekskluzivna gostovanja, besplatan prijevoz i kampiranje - što vam više treba

Na Jarunu na Otoku Hrvatske mladeži 3., 4. i 5. srpnja održat će se Rokaj Fest. Marko Perica, osnivač festivala najavio je niz ekskluzivnih glazbenih nastupa: "Na Rokaj Festu prvi put u Hrvatskoj nastupit će kultni rock band iz Velike Britanije Primal Scream i Razorlight. Ekskluzivni će biti i nastupi Hladnog Piva i grupe Let 3 koji godinu dana nisu održali koncert u Zagrebu. Zanimljivo je i da će sedam bandova koji su headlineri festivala odsvirati cijeli koncert koji traje od sat i pol do dva sata, a ne kao što je uobičajeno za festivale četrdesetak minuta".

Gordan Penava Pišta, izvršni producent feestivala objasnio je: "Ono što smo mi uveli na Rokaj Festu, a što se pokazalo kao jako dobro jest da smo postavili dvije pozornice jednake veličine jednu nasuprot drugoj, a čiji se programi ne preklapaju. Dakle, na Rokaj Festu se ne događa da istovremeno sviraju dva jaka banda. Koncept je takav da kad završi jedan koncert, publika se samo okrene prema drugoj pozornici na kojoj počinje drugi koncert. Ove godine šator u kojem će se održavati koncerti poslije ponoći bit će puno veći nego što je bio prošle godine tako da će zabave trajati do jutra. Hrana i piće će kao i proteklih godina biti lako i brzo dostupni".

Tijekom festivala na Jarunu će biti postavljen i besplatan kamp koji ima kapacitet za tri tisuće ljudi. Kamp je skoro popunjen, a svi koji imaju ulaznice za vrijeme trajanja festivala mogu se besplatno voziti ZET-ovim tramvajima.

Zorana Kličković, direktorica Rokaj Festa rekla je da je cijeli Rokaj Fest osim ekskluzivnih glazbenih gostovanja ekskluzivan i sam po sebi: "Izvođači dolaze posebno zbog nastupa na Rokaj Festu, dakle ne događa se da su danas u Zagrebu, za tri dana u Beogradu, a zatim primjerice u Bugarskoj. Rokaj Fest je poseban i zato što traje tri dana, a održava se uvijek tijekom vikenda". Cijena ulaznice za Rokaj Fest od 10. lipnja iznosi 250 kuna, a do 10. listopada mogla se kupiti po cijenama od 100 do 200 kuna. "Rokaj Fest nije komercijalni projekt, nastao je kao entuzijastički pokret pojedinaca. Cijena ulaznica je od početka pristupačna jer je ideja festivala da glazbu učinimo dostupnu svima. Zagreb je u posljednjih par godina postao grad dobre glazbe i kad bi netko htio otići na sve koncerte koji se događaju u gradu tijekom ljeta trebalo bi mu tri do četiri tisuće kuna samo za ulaznice. Zato unatoč velikim imenima koje dovodimo nastojimo imati i pristupačnu cijenu", objasnio je Marko Perica.

Na Rokaj Festu redovito nastupaju mladi neafirmirani bandovi što će biti slučaj i ove godine, a o čemu je Pišta rekao: "Na Rokaj Festu se svake godine predstavi desetak mladih bandova čije vrijeme tek dolazi. Neki od bandova koji su dobili svoju priliku na Rokaj Festu još kao anonimni bandovi su grupe Vatra i Ramirez".

IZVOĐAČI

Hladno Pivo, Primal Scream, Razorlight, The Charlatans, The Toy Dolls, Let 3, The Bellrays, Karamelo Santo, Superhiks, Mlyk, Mandrili, Emir i Frozen Camels, Tranzistor, Popeye, Postolar Tripper, Sinestet, Morso, Diskurz, Kinoklub, A zar je to važno

Vezane vijesti

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Zbog male prodaje ulaznica organizatori su odlučili otkazati postojeći koncept Rokaj festa. No, dio predviđenih bendova ipak će doći u Zagreb te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika