20.06.2009. / 10:25

Autor: Hina

HBK i dalje za to da trgovine ne rade nedjeljom

"U svojim nastojanjima i dalje ćemo isticati snažne razloge za uspostavu slobodne nedjelje koji su humanistički, društveni, vjerski, pa i gospodarski i zdravstveni", piše HBK

Biskupi se i dalje zalažu za neradnu nedjeljuBiskupi se i dalje zalažu za neradnu nedjeljuU izjavi povodom odluke Ustavnog suda o ukidanju zabrane rada trgovina nedjeljom, Hrvatska biskupska konferencija ističe da će se i dalje zalagati za slobodnu nedjelju.

"Mi ćemo se i dalje zalagati za slobodnu nedjelju, za dostojanstvo radnika i njihovih obitelji koje su teško pogođene ovakvim odlukama.

U svojim nastojanjima i dalje ćemo isticati snažne razloge za uspostavu slobodne nedjelje koji su humanistički, društveni, vjerski, pa i gospodarski i zdravstveni.

A nažalost valja nam se zapitati tko upravlja Hrvatskom, da li oni kojima su to povjerili građani ili razni inozemni lanci", navodi se u izjavi koju je glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić večeras uputio medijima.

Ustavni sud ukinuo je danas odredbe Zakona o trgovini kojima je trgovcima bio zabranjen rad nedjeljom i blagdanom, a odluka je stupila na snagu odmah, tako da trgovine mogu raditi već od ove nedjelje.

Vezane vijesti

HBK: Javna rasprava i referendum o bitnim pitanjima

HBK: Javna rasprava i referendum o bitnim pitanjima

Komisija HBK Iustitia et pax u svom je posljednjem zaključku izrazila zabrinutost za stanje u hrvatskom društvu, ali i pokušala ukazati na pravo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika