01.07.2009. / 14:41

Autor: Anamarija Kronast

Obitelj Michaela Jacksona potvrdila da postoji oporuka, na sahrani se očekuju milijuni ljudi

Tijelo Michaela Jacksona trebalo bi biti prebačeno na njegov Neverland Ranch u planinskom zaleđu Santa Barbare, gdje bi u petak trebalo biti izloženo javnosti, a u nedjelju bi se održala privatna komemoracija u obiteljskom krugu

Michael JacksonMichael JacksonPremda se nekoliko dana kalkuliralo o tome je li Michael sastavio dokument o tome kome što ostavlja, obitelj Michaela Jacksona u utorak je priznala postojanje oporuke koju je pokojni pjevač potpisao prije sedam godina, 2002. godine.

Obitelj je priznala da oporuka postoji samo dan nakon što su u sudskim podnescima tvrdili da oporuka ne postoji ta da Jacksonova majka, 79-godišnja Katherine Jackson, treba biti imenovana upraviteljem sinova imanja u korist njegovo troje djece, u dobi od 7 do 12 godina.

U ponedjeljak je pred sudom u Los Angelesu zakazano saslušanje vezano uz oporuku Michaela Jacksona, koji je prošloga četvrtka umro u Los Angelesu od zatajenja srca u dobi od 50 godina.

"Moji klijenti su nakon podneska upoznati s činjenicom da je ostavljena oporuka", izjavio je Londell McMillan, odvjetnik iz New York kojemu je Jacksonova majka povjerila da zastupa obitelj.

McMillan nije otkrivao pojedinosti oporuke, a niz američkih medija izvijestio je da je iz nje isključen otac Joe Jackson, kojega je Michael u intervjuima optuživao za zlostavljanje u djetinjstvu.

Nasuprot tome, majka Katherine bila je uvijek najbliža osoba pjevaču i brinula se o njegovoj djeci, navodi se u izvješćima. Katherine je u ponedjeljak dodijeljeno privremeno skrbništvo nad djecom Michaela Jacksona.

CNN i više drugih američkih TV mreža u noći na utorak je izvijestilo o planovima za odavanje počasti i privatnu komemoraciju zvijezdi popularne glazbe, koji je na vrhuncu slave bio osamdesetih godina.

Tijelo Michaela Jacksona trebalo bi biti prebačeno na njegov Neverland Ranch u planinskom zaleđu Santa Barbare, gdje bi u petak trebalo biti izloženo javnosti, a u nedjelju bi se održala privatna komemoracija u obiteljskom krugu.

No, dužnosnici okruga Santa Barbara objavili su u utorak navečer da ne mogu potvrditi te planove, jer nisu organizirali sve što je potrebno za velika javna okupljanja na tom području. Inače, na ispraćaju se očekuje više od milijun ljudi.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika