02.07.2009. / 11:21

Autor: Andrea Belin

Redoviti seks poboljšava kvalitetu sperme

Bill Ledger, profesor ginekologije s britanskog Sveučilišta Sheffield koji je također sudjelovao u ovom istraživanju tvrdi da je ono samo još jedna karika u lancu rješavanja problema neplodnosti

Redovan seks pogoduje i zdravljuRedovan seks pogoduje i zdravljuU posljednje vrijeme broj parova koji imaju problema s plodnošću, na žalost je sve veći. No, vjerovali ili ne, to se može riješiti na vrlo jednostavan način. Trebate se samo više seksati jer je znanstveno dokazano da se redovitim seksom poboljšava kvaliteta sperme...

U istraživanju koje je provedeno u Australiju sudjelovalo je 118 muškaraca koji su imali problema s plodnošću zbog slabe kvalitete sperme. Voditelj istraživanja, doktor David Greening i njegova ekipa savjetovali su ispitanicima redovite seksualne odnose u tjedan dana.

Rezultati koji su predstavljeni u utorak na sastanku Europskog društva za ljudsku reprodukciju u Amsterdamu pokazali su da je kod osamdeset i jednog muškarca poboljšana kvaliteta sperme i to za nevjerojatnih dvanaest posto.

Ovi rezultati iznenadili su mnoge stručnjake za neplodnost koji su do sada parovima koji ne mogu imati djecu, uglavnom savjetovali apstiniranje od seksa. Ženama su govorili da pričekaju plodne dane.

Rezultati ovog istraživanja pokazuju sasvim suprotno, međutim mnogi stručnajci još uvijek su skeptični i tvrde da ljudima ne treba davati nadu jer to ne mora značiti da neplodan muškarac može postati plodan na ovaj način.

Bill Ledger, profesor ginekologije s britanskog Sveučilišta Sheffield koji je također sudjelovao u ovom istraživanju tvrdi da je ono samo još jedna karika u lancu rješavanja problema neplodnosti te da je važnije što prije dokazati da redoviti seksualni odnosi doprinose većem broju začeća.

Osim toga, liječnici su istaknuli da muškarci prije nego se odlučuju za proširenje obitelji moraju znati da konzumacija alkohola, pušenje, neke spolne bolesti i lijekovi također smanjuju kvalitetu sperme.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika