07.07.2009. / 15:16

Autor: Boris Bilas

Hotel Watergate pred zatvaranjem

Hotel je postao poznat širom svijeta nakon što je otkriveno kako su republikanski špijuni prisluškivali stožer Demokratske stranke u tijeku predsjedničke predizborne kampanje 1972. godine. Kao rezultat tog skandala tadašnji predsjednik Richard Nixon 1974. podnio je ostavku

Hotel WatergateHotel WatergateHotel Watergate jedan od najpoznatijih hotela na svijetu, zbog duga od 70 milijuna dolara je pred zatvaranjem. Hotel je od Afere Watergate jedan od zaštitnih znakova Washingtona, ali kako krajem tjedna na naplatu dolazi pozajmnica od 70 milijuna dolara vjerojatno je da se njegovi dani bliže kraju.

Posljednjih pet godina od kada je u vlasništvu Monument Realatyja, hotel je zatvoren. Vlasnici su nakon kupovine željeli hotel pretvoriti u luksuzne apartmane, ali su od toga odustali. Vlasnici su trenutno u pregovorima s njujorškim PB Capitalom, koji im je posudio 70 milijuna dolara, o prestrukturiranju duga. Međutim, PB Capital je također u financijskim problemima pa se ne vjeruje da će pristati na odgodu plaćanja.

Podsjetimo, hotel je postao poznat širom svijeta nakon što je otkriveno kako su republikanski špijuni prisluškivali stožer Demokratske stranke u tijeku predsjedničke predizborne kampanje 1972. godine. Kao rezultat tog skandala tadašnji predsjednik Richard Nixon 1974. podnio je ostavku.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika