06.08.2009. / 15:12

Autor: Andrea Belin

Istraživanje: Hrvati se na poslu seksaju poput zečeva

Polovica ispitanika, njih čak 48% bili su u nekoj vrsti ljubavne veze u tvrtki u kojoj rade. Pri tome se mislilo na ljubavnu vezu, seksualnu ili flert s nekim od kolega, nadređenom ili podređenom osobom. Ljubavnim avanturama na poslu ipak se podvrglo više muškaraca nego pripadnica ljepšeg spola

Na poslu se seksa 48% HrvataNa poslu se seksa 48% HrvataPortal "MojPosao" tijekom lipnja proveo je istraživanje o ljubavnim i seksualnim vezama na poslu. S obzirom da ljudi u posljednje vrijeme sve više vremena provode na radnom mjestu cilj istraživanja bio je saznati kakva je situacija u Hrvatskoj kada su u pitanju ljubav i seks. Rezultati su pokazali da su veze na poslu postale sve učestalija pojava.

Naime, gotovo polovica ispitanika, njih čak 48% bili su u nekoj vrsti ljubavne veze. Pri tome se mislilo na ljubavnu vezu, seksualnu ili flert s nekim od kolega, nadređenom ili podređenom osobom. Ljubavnim avanturama na poslu ipak se podvrglo više muškaraca nego pripadnica ljepšeg spola.

Od ispitanika koji su imali takvu vrstu odnosa s nekim od kolega, trećina njih, odnosno 33% bili su u potpuno ljubavnoj vezi, 29% njih imalo je plaktonski odnos, a seksalo ih se samo 20%. Rezultati su pokazali da su žene ipak sklonije potpunom ljubavnom odnosu dok se muškarci zadovolje i seksualnom avanturom.

Bez obzira o kojoj vrsti odnosa je riječ 45% ispitanika svoju vezu uspješno je sakrilo od ostalih kolega. 24% je ipak priznalo vezu, a 21% ih je pokušao sakriti. Kako je bilo i za očekivati, najteže se skrivaju potpune ljubavne veze. To je uspjelo samo 28% ispitanih. Naravno, najbolje su prošli oni čija se veza temeljila na isključivo seksualnom odnosu. Njih je uspio raskrinkati samo 33% kolega.

Nadalje, na pitanje je su li seksualne odnose prakticirali u prostorijama tvrtke u kojoj rade, njih 36 % je priznalo "krivnju", a u toj skupini priključilo se više muškaraca nego žena i na iznenađenje sviju, riječ o muškarcima starije dobi. Najpopularniji mjesta za seks su, prema rezultatima, uredi, slijede ih toaleti i sobe za sastanke.

Muškarci se više vole seksati u vlastitom uredu dok je ženama interesantnije u tuđem.
Za većinu ispitanika,njih 82% veza s kolegom na spolu nije utjecala na njihovo radno mjesto. Samo je 1% onih koji su zbog toga dobili otkaz. 9% su ga dali sami, a 5% ispitanih je tražilo premještaj na drugi odjel.
Od ispitanika koji su imali vezu na poslu, neovisno seksulanu ili ljubavnu, njih 38% je bilo u stalnoj vezi izvan posla. Na "dvije stolice" ipak je sjedilo više muškaraca nego žena.

Inače, istraživanje je provedeno na tisuću ispitanika u kojem je sudjelovao poprilično isti broj pripadnika oba spola. Gotovo polovica, 45% njih je visokoobrazovana, srednjeobrazovano ih je 29%, a ostale razine obrazovanja ima 26% ispitaih. Najviše ispitanika, 38% je između 26 i 30 godina, 22% između 31 i 35 godina, samo 10%osoba je mlađe od 25 godina, a starije od 35 godina je 29 %. Većina (55%) ih je iz Zagreba i Zagrebačke županije, 13% iz Istre i Kvarnera, 11% iz Dalmacije, a najmanje ispitanika podvrglo se istraživanju iz sjeverne i središnje Hrvatske.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika