11.08.2009. / 17:32

Autor: Hina

Poplavljena Pula: Voda u nekim dijelovima sezala do struka

Zbog 50 litara kiše, koliko je palo u samo dva sata, kanalizacija se nakratko izlila kod kupališta Mornara i Ferijalnog saveza u Puli. Dok se plaže potpuno ne očiste, na njima neće biti dopušteno kupanje

Poplava u Puli (Foto: Bakun.hr)Poplava u Puli (Foto: Bakun.hr)Obilna Kiša koja je cijelo prijepodne padala na području Pule poplavila je gradsko središte.

Više od 50 litara kiše po četvornome metru u samo dva sata uzrokovalo je bujice koje su nosile zemlju i šljunak, što pulska kanalizacija nije mogla "progutati". Kiša je prestala oko 11 sati, a pulsko komunalno poduzeće "Herculanea" i vatrogasci još su nekoliko sati čistili od nanosa poplavljene ulice, rekao je zapovjednik pulske Javne vatrogasne postaje Klaudio Karlović.

Zbog 50 litara kiše, koliko je palo u samo dva sata, kanalizacija se nakratko izlila kod kupališta Mornara i Ferijalnog saveza u Puli. Dok se plaže potpuno ne očiste, na njima neće biti dopušteno kupanje.

"Herculanea" je priopćila kako - zbog nevremena i dotoka više od 400 litara u sekundi - uređaj "Valkane" nije uspio "progutati" tu količinu vode.

O izlijevanju otpadnih voda u more obaviještene su sve mjerodavne službe, uključujući Lučku kapetaniju, Županijsku vodopravnu inspekciju, istarsku Policijsku upravu, državne vodopravne inspekcije, inspekciju zaštite okoliša, Hrvatske vode i Županijski centar za obavještavanje.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika